January 29, 2018

28.01.2018: Україна відзначила 100-річчя битви під Крутами

Україна відзначила 100-річчя битви під Крутами
Україна відзначила 100-річчя битви під Крутами

Головні події і теми доби 28.01.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Україна відзначила 100-річчя битви під Крутами.
  • Волкер не згоден із російськими пропозиціями про миротворців на Донбасі.

В Україні

  • У Чернігівській області відбулися заходи, присвячені 100-й річниці бою під Крутами, де київські студенти вступили в бій із загонами більшовиків. Віце-прем'єр-міністр Розенко повідомив, що президент Порошенко не зміг прибути на акцію "через погані погодні умови й штормове попередження".

Війна

  • На Донбасі обстановка не змінюється. У темний час доби з мінометів обстріляно позиції українських військ на Світлодарській дузі – поблизу Луганського та Троїцького, а також зі стрілецької зброї і гранатометів – на приморській ділянці фронту у районі Широкиного. За офіційними даними, втрат серед українських військовослужбовців немає.

Україна й світ


  • Спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання на Донбасі Волкер повідомив, що передавання протитанкових ракетних комплексів Javelin Україні відбудеться після того, як українські Збройні сили підготують об'єкти, де зберігатиметься озброєння, і забезпечать його транспортування.
    За результатами переговорів із помічником президента РФ Сурковим Волкер заявив, що концепція, запропонована Росією в проекті резолюції Ради Безпеки ООН щодо функцій миротворчого контингенту, є неприйнятною з погляду США, оскільки не гарантує безпеку, а лише посилить конфлікт. Він підкреслив, що варіант з неконтрольованим кордоном і охороною миротворцями тільки спостерігачів ОБСЄ не може бути прийнятий, незважаючи на те, що США, Франція й Німеччина погодилися розглянути російську пропозицію та перетворити її на повноцінну миротворчу місію ООН для реалізації мінських домовленостей.

No comments:

Post a Comment