January 15, 2018

14.01.2018^; "Спецконфіскація" може бути оскаржена в європейських судах

"Спецконфіскація" може бути оскаржена в європейських судах
"Спецконфіскація" може бути оскаржена в європейських судах

Головні події і теми доби 14.01.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • "Спецконфіскація" може бути оскаржена в європейських судах.
  • Руставі-2 наполягає на справжності зобов'язань Порошенка перед ФСБ.
  • Слідчий комітет РФ відкрив 209 кримінальних справ проти українських генералів і офіцерів.

В Україні

  • Директор телекомпанії "Руставі-2", яка опублікувала в суботу зобов'язання Порошенка перед ФСБ, дані їм у лютому 2007 року під час заборони в'їзду до Росії, заявив про справжність документів і повну довіру до джерела інформації.
  • Радник міністра внутрішніх справ Шкіряк стверджує, що слідство у справі правозахисниці Ноздровскої готується оголосити підозри ще кільком співучасникам убивства, які знали про те, що відбувається, але не заявили у поліцію.
Київ
  • Бізнесмен Фукс купив компанію "Укррослізинг", якому Київський метрополітен винен 1,8 млрд грн за вагони, поставлені у 2010-2013 роках.
Війна
  • Штаб антитерористичної операції повідомив, що обстановка на Донбасі залишається напруженою – окупаційні війська не припиняють обстріли позицій української армії і населених пунктів. Зіткнення відбулися у районі Світлодарського виступу Авдіївської промзони й траси Донецьк–Горлівка, унаслідок яких двоє бійців дістали поранень. Крім того, штаб уточнив дані про втрати за попередню добу – унаслідок обстрілів поранено військовослужбовця. Над українськими позиціями збито ще одного новітнього розвідувального безпілотника російського виробництва Орлан-10. Це вже третій збитий БПЛА такого типу із початку "перемир'я".
Україна й світ
  • Слідчий комітет РФ повідомив, що проти вищого українського військового керівництва відкрито 209 кримінальних справ за "злочини на Донбасі проти миру і безпеки людства", а також за "реабілітацію нацизму".
  • Міністерство закордонних справ назвало країни, відвідування яких українцям не рекомендовано, оскільки консульська служба в них обмежена в можливостях. Це Лівія, Сирія, Ємен, Сомалі та Росія.
  • Посол України у Чехії Перебийніс стверджує, що президентські вибори в країні не змінять позицію щодо України, оскільки зовнішню політику визначає уряд.
Тренди
  • Керівник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Горбатюк вважає, що офшорні компанії – фігуранти справи про спецконфіскаціі $1,5 млрд "грошей Януковича" – можуть відсудити ці кошти в європейських судах, якщо доведуть, що були сумлінними вигодонабувачами. Горбатюк підтвердив, що Генпрокуратура не може відкрити справу за фактом оприлюднення вироку, оскільки втратила на це повноваження з утворенням Державного бюро розслідувань. Незважаючи на те, що бюро ще не розпочало роботу, Верховна Рада не продовжила повноваження Генпрокуратури з розслідування. Крім того, прокуратура не підтвердила автентичність тексту вироку Краматорського суду, що оприлюднений Al Jazeera.


No comments:

Post a Comment