January 14, 2018

13.01.2018: Грузинський телеканал "Руставі-2" опублікував компромат на Порошенка

Грузинський телеканал "Руставі-2" опублікував компромат на Порошенка
Грузинський телеканал "Руставі-2" опублікував компромат на Порошенка

Головні події і теми доби 13.01.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Грузинський телеканал "Руставі-2" опублікував компромат на Порошенка.
  • Туристи у Львові за рік витратили €615 млн.
  • Росія розгорнула в Криму ще один дивізіон ракетних комплексів С-400.

В Україні

  • Прикордонна служба повідомила про заборону в'їзду до України понад 1500 російським громадянам, які відвідували окупований Крим, серед яких – понад 100 артистів.
  • За даними Львівської міської адміністрації, 2017 року туристи, які відвідали місто, витратили € 615 млн, а надходження до бюджету від туризму за рік зросли  більш  ніж  на  80 %.

Київ

  • Київська міськадміністрація заборонила відвідування шкіл і дитячих садів дітям, що не щеплені від кору, через спалах хвороби. Цирк "Кобзов", звідки, за даними ЗМІ, могла поширитися хвороба, продовжує роботу, незважаючи на заборону місцевої влади.

Війна

  • На Донбасі окупаційні війська не дотримують режиму припинення вогню. Доба перед "старим Новим роком" не стала винятком. З артилерії і мінометів обстріляно позиції української армії під Павлопілем і Водяним на схід від Маріуполя. На шахті "Путилівська" ("Бутівка") в околицях Донецька й на Світлодарському виступі відбулися вогневі контакти із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів. За офіційними зведеннями, за минулу добу загиблих і поранених серед українських військовослужбовців немає.
  • Глава Донецької військово-цивільної облдержадміністрації Жебрівський повідомив, що будівництво нового газогону до прифронтової Авдіївки завершено, він готовий до випробувань і запуску в експлуатацію.
  • В ОРДЛО, як і раніше, відсутній мобільний зв'язок МТС, що діє під торговою маркою Vodafone. Представники оператора стверджують, що ситуація виникла через пошкодження оптоволоконного кабелю в районі бойових дій в Оленівці. За повідомленнями місцевих жителів, із Донецька можна зателефонувати з місцевого "офіційного мобільного оператора ДНР" Фенікс на номери компаній МТС і Київстар безпосередньо із використанням шлюзових номерів цих операторів. Спостерігачі ОБСЄ зафіксували велику кількість скарг жителів ОРДЛО на відсутність мобільного зв'язку з неокупованою територією.

Україна й світ


  • У першому турі президентських виборів у Чехії лідирує чинний президент Земан, який набрав майже 39 % голосів. Восени минулого року на сесії ПАРЄ Земан запропонував Україні віддати Крим Росії, замість нафти й газу.
  • Російська армія розгорнула та поставила на бойове чергування в окупованому Севастополі ще одну ракетну систему середнього радіусу дії С-400.
  • Грузинський телеканал "Руставі-2" опублікував копії заяви на ім'я "директора ФСБ" і зобов'язання не вчиняти дій проти Росії, що нібито написані 2007 року президентом Порошенком. У пояснювальній також наведено дані, що він є засновником Партії регіонів, батьки дружини його сина проживають в Санкт-Петербурзі, а він створює робочі місця для росіян на своїх підприємствах і платить податки до російського бюджету. У лютому 2007 року Порошенка дійсно було затримано в аеропорту Санкт-Петербурга. Адміністрація президента називає опубліковані матеріали "низькопробною підробкою, що виготовлена спецслужбами Росії", і стверджує, що 2007 року син Порошенка ще не був одружений. Однак користувачі соцмереж пишуть, що він міг познайомитися зі своєю майбутньою дружиною у цей час і жити з нею в цивільному шлюбі.

No comments:

Post a Comment