January 09, 2018

08.01.2018: Активісти назвали УПЦ МП "агентами ФСБ"

Активісти назвали УПЦ МП "агентами ФСБ"
Активісти назвали УПЦ МП "агентами ФСБ"

Головні події і теми доби 08.01.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Активісти назвали УПЦ Московського патріархату "агентами ФСБ".
  • Поліція повідомила про затримання підозрюваного у вбивстві Ноздровскої.
  • АМКУ не застосував заходів до держбанкам у зв'язку із можливою змовою на ринку депозитів.

В Україні

  • Поліція повідомила про затримання ймовірного вбивці правозахисниці Ноздровскої. Генпрокурор Луценко заявив про оголошення затриманому підозри у вбивстві. Адвокати та родичі Ноздровскої сумніваються, що затриманий – справжній вбивця.
  • Керуюча компанія "СКМ" олігарха Ахметова подала апеляцію на арешт кіпрським судом активів в сумі $820 млн через несплату за покупку "Укртелекому".
  • Усією країною проходять акції проти Московського патріархату через відмову попа із Запоріжжя відспівувати дитину, яку хрестив священик Київського патріархату. У Вінниці під церкву УПЦ МП принесли труну із написом "гніздо російського окупанта" й дитячі іграшки. Під Києво-Печерською лаврою активісти націоналістичної організації "С14" влаштували маніфестацію проти "агентів ФСБ" у Лаврі.
  • Суд заарештував на місяць колишнього "міністра охорони здоров'я" окупаційного уряду Криму за участь у діяльності, що спрямована на підрив територіальної цілісності України.
  • Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг має намір прийняти рішення про розподіл 2 млрд грн між енергогенеруючими компаніями "для оплати договорів на постачання вугілля". 3/4 суми отримають компанії, що належать олігарху Ахметову.
  • Антимонопольний комітет знайшов ознаки можливої ​​змови серед державних банків на ринку депозитів, проте видав лише рекомендації Міністерству фінансів ужити заходів щодо призначення незалежних членів наглядових рад банків, які унеможливлять узгоджені дії.
  • Журналісти телекомпанії Al Jazeera повідомили, що депутат Верховної Ради Онищенко, що втік з України,  а також бізнесмен Фуксом з оточення президента Порошенка купили компанію, що належала "гаманцю сім'ї" колишнього президента Януковича, олігарху Курченку, на рахунках якої заморожено $160 млн.

Війна

  • Бойова обстановка на Донбасі поступово загострюється. За офіційними даними, за попередню добу внаслідок обстрілу троє бійців дістали поранень. Окупаційні війська обстріляли позиції української армії поблизу Новотроїцького, на приморській ділянці фронту та в районі Світлодарська. Спецпредставник ОБСЄ на мінських переговорах Сайдік закликав "сторони конфлікту" дотримувати "різдвяного перемир'я".

Україна й світ

  • Керівництво НАТО не вбачає перешкод для переговорів командувача об'єднаними збройними силами в Європі Скапарротті та начальника Генштабу російської армії Герасимова, оскільки Росія та Альянс "зберігають комунікацію між військовими відомствами заради більшої передбачуваності та прозорості військової діяльності". За даними ЗМІ, зустріч Скапарротті та Герасимова може відбутися у січні в Азербайджані.
  • Папа Римський Франциск на традиційній зустрічі із послами 183 країн нагадав про війну на Донбасі та її жертви. Папа акцентував увагу на двох подіях нинішнього року – 70-річчі прийняття Загальної декларації прав людини та 100-річчі закінчення Першої світової війни.
  • До Одеси прибув американський есмінець Camey для проведення операції із забезпечення безпеки на морі та зміцнення військово-морського потенціалу партнерів НАТО.
  • Влада Чехії повідомила про розслідування участі 10 своїх громадян у війні на Донбасі проти України, ще двох чеських громадян було вбито в ході військових дій.

Тренди


  • Глава податкового комітету Верховної Ради Южаніна запропонувала легалізувати автомобілі з іноземними номерами за молдавським сценарієм з оплатою 25-30 % від установленої ставки акцизного податку. Вона підкреслила, що податкової амністії для власників таких автомобілів бути не може.

No comments:

Post a Comment