December 29, 2017

28.12.2017: Порошенко підписав закони про "медичну реформу"

Порошенко підписав закони про "медичну реформу"
Порошенко підписав закони про "медичну реформу"

Головні події і теми доби 28.12.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Порошенко підписав закони про "медичну реформу".
  • Заарештовано активи медіа-холдингу "UMH" олігарха Курченка.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав закони про гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів, а також про надання медичних послуг у сільській місцевості.
  • Порошенко заявив, що закупівлю російського газу може бути відновлено за умови його дешевизни й прозорості договорів, "щоб знизити тарифи для наших людей".
  • Печерський суд заарештував активи медіа-холдингу UMH олігарха Курченка, "гаманця сім'ї" президента Януковича. До холдинга входять кілька провідних загальнонаціональних радіостанцій, видання "Кореспондент", "Комсомольская правда в Украине", "Аргументы и Факты Украина", найбільший Інтернет-портал i.ua та інші Інтернет-ресурси. Арешт накладено у рамках розслідування справи про присвоєння колишнім президентом активів в особливо великих розмірах і відмивання доходів.
  • Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи на воду для жителів Харкова, Дніпра, Львова та близько 60 інших міст та знизила на 4 % тарифи на опалення для Києва.
  • Шевченківський районний суд засекретив рішення у справі вбивці журналіста "тітушки" Крисина. Суддя, що виніс рішення, спробував виправдатися тим, що діяв у рамках обвинувачення, що висунено прокуратурою.
  • В останню торгову сесію року курс гривні різко знизився: 28,06 ₴/$ (+0,11 грн), 33,50 ₴/€ (+0,25 грн), 4,87 ₴/10 (+0,01 грн ). Продаж Нацбанком $25 млн за механізмом "запиту кращого курсу" не збила ажіотаж, і курс продовжив падіння до самого кінця сесії. Гривня входить у новий рік із показниками, нижчими за психологічну позначку 28 грн/$.

Війна

  • За офіційними даними,  у ході бойових дій минулої доби поранено ще одного військовослужбовця. Позиції української армії було обстріляно з мінометів на приморській ділянці фронту, на околицях Донецька та уздовж траси Донецьк-Горлівка окупаційні війська вели обстріл зі стрілецької зброї і гранатометів. Штаб антитерористичної операції констатував, що "новорічного перемир'я" вчора було дотримано лише у Луганській області.

Україна й світ


  • Держдепартамент США закликав "сторони конфлікту" на Донбасі зробити обмін "усіх на всіх", що буде серйозним кроком до імплементації мінських домовленостей. Глава СБУ Грицак стверджує, що в полоні "бойовиків" залишаються понад 100 українських громадян.

No comments:

Post a Comment