November 12, 2017

11.11.2017: Відбувся з'їзд партії "Народний фронт"

Відбувся з'їзд партії "Народний фронт"
Відбувся з'їзд партії "Народний фронт"

Головні події і теми доби 11.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Відбувся з'їзд партії "Народний фронт".
  • Наступного тижня заплановано надзвичайне засідання консультативної ради при президентах Польщі та України.
  • Порошенко підписав указ про призначення суддів Верховного суду.

В Україні

  • Президент Порошенко підписав указ про призначення 113 нових суддів Верховного суду. За твердженням Громадської ради доброчесності, 25 призначених суддів приймали рішення про переслідування активістів Майдану, мають конфлікти інтересів, внесли недостовірні дані до податкових декларацій, перешкоджали діяльності журналістів, а також помічені у винесенні завідомо неправомірних рішень.
  • Відбувся з'їзд партії "Народний фронт", що входить до правлячої парламентської коаліції. Незважаючи на майже нульовий рейтинг, партія має намір брати участь у наступних президентських і парламентських виборах. Глава "Народного фронту" Яценюк повідомив, що з кандидатурою на посаду президента партія визначиться 2018 року. На з'їзді був присутній прем'єр-міністр Гройсман, який заявив, що до "Народного фронту" вступати не збирається.
  • НАПК не знайшло порушень у поїздці глави Держфіскальной служби Насірова на інавгурацію президента Трампа, оскільки він відвідав США "під час відпустки на запрошення американських друзів". Перевірка Насірова на наявність корупційних діянь проводилася за заявою міністра фінансів Данилюка.
  • Власники облігацій, що випущені Приватбанком до націоналізації, подали позов до Лондонського суду про стягнення з банку $375 млн із терміном погашення в січні-лютому 2018.

Війна

  • За офіційними даними, на Донбасі внаслідок обстрілів дістав поранення військовослужбовець. Гарячими точками залишаються околиці Донецька, Авдіївка, населені пункти під Маріуполем, а також Попасна та Зайцеве.

Україна й світ


  • У Варшаві на честь Дня незалежності пройшла багатотисячна демонстрація націоналістів. Серед гасел акції помічено "Пам'ятаємо Львів і Вільнюс". На тлі загострення відносин із Польщею відбулися телефонні переговори президента Порошенка з польським президентом Дудою. Наступного тижня заплановано надзвичайне засідання консультативного комітету двох країн на рівні зовнішньополітичних радників. Прес-служба Порошенка повідомила про намір Дуди відвідати Харків у грудні. Прем'єр-міністр Польщі Шидло заявила, що країна ні з ким не ворогує, але є лідером регіону та відстоює власні інтереси, і це приносить хороші результати.

No comments:

Post a Comment