November 22, 2017

21.11.2017 : В "ЛНР" стався "путч"

В "ЛНР" стався "путч"
В "ЛНР" стався "путч"

Головні події і теми доби 21.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • В "ЛНР" стався "путч".
  • На Майдані відбулися сутички активістів із поліцією.

В Україні

  • У Києві, на Майдані, у день річниці подій 2013 року відбулися сутички з поліцією активістів, які хотіли встановити намети та підпалили шини. За відомостями МВС, постраждали 2 людини, в тому числі співробітник поліції. Перед Адміністрацією президента дві активістки руху Фемен провели акцію із роздяганням, нагадавши про обіцянки президента та реалії 2017 року.
  • Національна комісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг пропонує підвищити на 25 % тариф на електроенергію, яка вироблена на вугільних ТЕС, що автоматично призведе до різкого зростання тарифів для населення. Більшість вугільної тепло- та електрогенерації в Україні належить олігарху Ахметову.
  • Заступник глави НБУ Чурій підтвердив, що Україні не обійтися без нової програми кредитування МВФ, із врахуванням майбутніх великих виплат за боргами протягом двох наступних років.
  • Як і прогнозували банкіри, гривня трохи подешевшала: 26,49 ₴/$ (+0,02 грн), 31,04 ₴/€ (-0,15 грн), 4,46 грн/10₽ (-0,01 грн ). Після початку виплат відшкодування ПДВ експортерам курс української валюти поступово знижуватиметься.

Війна

  • У Луганську стався "палацовий переворот". "Міністр внутрішніх справ ЛНР" Корнет відмовився залишати свій пост після звільнення його "головою уряду ЛНР" Плотницьким. До міста стягнуто підрозділи, ОБСЄ зафіксувала вторгнення через кордон танкової колони із Росії, із "ДНР" на вантажівках перекинуто великий військовий контингент. Російські ЗМІ стверджують, що Плотницький утік до Росії.
    Розборки в Луганську не вплинули на ситуацію на фронті – інтенсивність обстрілів не зменшилася як в Луганській, так і в Донецькій областях.

Україна й світ

  • Посол України у Польщі Дещиця заявив, що "список Ващиковського", в якому фігурують українські громадяни, що порушують, на думку польської влади, "історичну пам'ять", буде переглянуто. У списку залишаться тільки особи, "які дійсно загрожують національній безпеці".
  • Білорусь затримала на кордоні ще 3 громадян України. МЗС РБ назвав висилання першого секретаря посольства в Києві "безпідставним", а дії України – "недружніми кроками". Білоруський КДБ затримав журналіста “Українського радіо” Шаройка за підозрою у шпигунстві та оголосив персоною нон-грата радника українського посольства в Мінську.

Тренди


  • За даними українських і зарубіжних ЗМІ, на саміті Східного партнерства замість "плану Маршалла" Україні та іншим країнам колишнього СРСР буде запропоновано "інвестиційний план". Президент Білорусі Лукашенко заявив, що не збирається брати участь в саміті, оскільки у РБ немає мети поглиблювати партнерство з ЄС.

No comments:

Post a Comment