November 02, 2017

01.11.2017: Колишнього главу Держінвестагенції Каськіва екстрадовано із Панами

Колишнього главу Держінвестагенції Каськіва екстрадовано із Панами
Колишнього главу Держінвестагенції Каськіва екстрадовано із Панами

Головні події і теми доби 01.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Колишнього главу Держінвестагенції Каськіва екстрадовано із Панами.
  • Сина Авакова та колишнього заступника міністра МВД Чеботаря відпущено судом під особисті зобов'язання.

В Україні

  • Біля будівлі Кабміну відбулася численна демонстрація вчителів Києва, які вимагали не скорочувати фінансування освіти, як прописано в проекті бюджету. За твердженням маніфестантів, урізання бюджету призведе до зменшення зарплат і масового звільнення вчителів.
  • Колишнього главу Нацагентства із залучення інвестицій Каськіва екстрадовано із Панами. Йому пред'явлено звинувачення у розкраданні 7 млн ​​грн держкоштів. Каськів заявив, що повернувся до України добровільно, відшкодував усі збитки та має намір судитися за "відновлення справедливості". На думку колишнього депутата Чорновола, прокуратура навмисно представила у суді малозначущий епізод, а справи про мільярдні суми розкрадань поклала "під сукно", що дозволило Каськіву повернутися до України.
  • Суд випустив сина міністра внутрішніх справ Авакова, а також його спільників – колишнього заступника міністра Чеботаря та директора фірми, через яку відмивалися кошти, під особисті зобов'язання із носінням електронних браслетів. У приміщеннях МВС слідчі НАБУ провели обшук, оскільки там могли бути документи, що мають відношення до справи. Прес-служба МВС заявила, що в результаті слідчих дій нікого не затримано, жодному із співробітників підозру не пред'явлено.
  • Державна міграційна служба вдруге відмовила в наданні статусу біженця лідеру партії "Рух нових сил" Саакашвілі, якого в липні президент Порошенко позбавив громадянства. Адвокати Саакашвілі заявили про намір оскаржити відмову.
  • На території Чорнобильської АЕС почалося будівництво сонячної електростанції. Потужність першої черги – 1,024 ГВт еквівалентна потужності ядерного енергоблоку.
  • Компанія Google запустила в Україні сервіс платежів Android Pay. Поки в неї лише один партнер – Приватбанк, ще кілька банків збираються запровадити технологію безконтактної оплати за допомогою смартфона найближчим часом.
  • Як і передбачали фінансові аналітики, у перший день місяця курс гривні продовжив зниження через покупку інвесторами валюти для виведення дивідендів: 26,88 ₴/$ (+0,02 грн), 31,21 ₴/€ (-0,05 грн ), 4,62 грн/10₽. Банкіри вважають, що тенденція до зменшення гривні поки влаштовує Нацбанк, тому він виходить на торги тільки за значного перекосу на ринку.

Війна

  • Обстановка на Донбасі не змінюється, перестрілки йдуть усією лінією фронту. Під Мар'їнкою на міні підірвався автомобіль Нацгвардії, загинув офіцер, один військовослужбовець поранений. Унаслідок обстрілів дістав бойової травми ще один боєць.

Україна й світ


  • Президент Чечні Кадиров звинуватив українські спецслужби у вбивстві чеченської активістки Окуєвої, що воювала на Донбасі.
  • Прем'єр-міністр Гройсман заявив, що Україна готова надати прокуратурі США інформацію про діяльність Манафорта – політтехнолога колишнього президента Януковича.

No comments:

Post a Comment