October 20, 2017

19.10.2017: Верховна Рада прийняла закон про медичне забезпечення

Верховна Рада прийняла закон про медичне забезпечення
Верховна Рада прийняла закон про медичне забезпечення

Головні події і теми доби 19.10.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Верховна Рада прийняла закон про медичне забезпечення.
  • Акція під парламентом триває, незважаючи на вихід із неї "антикорупціонерів".
  • Росія не дозволила розширити мандат місії ОБСЄ на весь кордон на Донбасі.

В Україні

  • Верховна Рада у порушення регламенту, без кворуму та за неперсонального голосування ("кнопкодавство") прийняла чергову "реформу" – закон про медичне забезпечення. У першому читанні також ухвалено закон про телемедицину.
    Законопроекти про зняття депутатської недоторканності направлено до Конституційного суду для вироблення висновку. Усі три варіанти закону про вибори було провалено. Депутати Соболєв і Левченко разом з активістами передали до адміністрації президента доопрацьований, з урахуванням висновків Венеціанської комісії, закон про Антикорупційний суд.
    Таким чином, жодну із вимог протестувальників не виконано. Проте, "антикорупціонери" з РПР, Громадянської позиції, ДемАльянсу, руху "Чесно" заявили про припинення участі в акції і продовження протесту "іншими методами". Під Верховною Радою залишилися прихильники "Руху нових сил" і частина мітингувальників разом із депутатами від Самопомочі. Поліція не пропустила до місця акції активістів, які хотіли встановити додаткові намети.
  • Господарський суд Києва дозволив розірвати договір про продаж 92,79 % державного пакету акцій Укртелекому компанії ЄСУ 2011 року та повернув його у держвласність. Також прийнято рішення про стягнення з ЄСУ $82 млн пені за невиконання інвестиційних зобов'язань.
  • Депутата Розенблата, що мав намір виїхати за кордон після закінчення терміну носіння браслету, знову затримано. Суд обирає йому новий запобіжний захід.
  • Суд у справі про держзраду колишнього президента Януковича продовжить засідання 25 жовтня. Суд вирішив, що адвокат може захищати Януковича навіть без зустрічі з ним.
  • Після двох днів зміцнення курс гривні знову опустився: 26,50 ₴/$ (+0,07 грн), 31,36 ₴/€ (+0,31 грн), 4,60 грн/10₽ (+0,01 грн ). Банкіри пов'язують коригування з виплатою компенсації ПДВ експортерам. Частина цих коштів потрапила на валютний ринок і спричинила падіння котирувань національної валюти, навіть незважаючи на період бюджетних платежів.

Київ

  • Київенерго погрожує зривом початку опалювального сезону в школах, дитячих садах і лікарнях через неврегульовану ціну на газ. Прес-служба компанії повідомила, що закуповує газ для опалення у Нафтогазу за 7,9 тис. грн/1000 м3, а ціна газу на вироблення теплоенергії становить 4,9 тис. грн/1000м3. Через різницю у тарифах збитки Київенерго становлять 1,2 млн грн на день і зростатимуть зі зниженням температури.

Війна

  • Обстановка на Донбасі не змінюється, окупаційні війська продовжують обстріли позицій українських військ зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів. Найбільшу інтенсивність перестрілок зафіксовано в околицях Донецька і на південній ділянці фронту. За офіційними даними, втрат серед українських військовослужбовців за попередню добу не було.

Україна й світ

  • РФ не дала дозволу на розширення мандату місії ОБСЄ на всю неконтрольовану ділянку кордону з Україною. Спостерігачі продовжать роботу тільки на пунктах пропуску "Гуково" й "Донецьк". Президент Росії Путін заявив, що закриття кордону на Донбасі "призведе до різанини".
  • Об'єднана міжнародна група, яка розслідує катастрофу збитого в небі над Донбасом 2014 року малайзійського авіалайнера МН17, опублікувала нові фотографії зенітної установки, зняті в Макіївці. Група має фотодокази того, що ЗРК "Бук" двома тижнями раніше перебував на російській території.

  • Вища палата Суду ЄС визнала законним арешт активів колишнього президента України Януковича та його сім'ї.

No comments:

Post a Comment