August 26, 2017

25.08.2017: Бойовики ОРДЛО не дотримують "шкільного перемир'я"

Бойовики ОРДЛО не дотримують "шкільного перемир'я"
Бойовики ОРДЛО не дотримують "шкільного перемир'я"

Головні події і теми доби 25.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Бойовики ОРДЛО не дотримують "шкільного перемир'я".
  • Порошенко підвищив у званні скандального генерала СБУ Демчину.
  • Росія закриє на 3 дні Керченську протоку для будівництва мосту.

В Україні

  • Президент Порошенко присвоїв позачергові генеральські звання чотирьом співробітникам СБУ, у тому числі, начальнику управління по боротьбі із корупцією Демчині, що замішаний у скандалах з експортом горіхів, імпортом зрідженого газу й тиском на керівника "Центру протидії корупції" Шабуніна. Депутат Лещенко назвав Демчину "смотрящим в СБУ" від бізнес-партнера президента, депутата Кононенка.
  • Генеральний прокурор Луценко стверджує, що 24 серпня, під час святкування Дня незалежності, метою зловмисників, що здійснили вибух, була вантажівка з військовослужбовцями, однак граната в неї не потрапила. Унаслідок вибуху поранено 3 людей. Президент Порошенко нагородив бійця Нацгвардії, що надав постраждалим першу допомогу.
  • Нафтогаз запропонував передати своїм структурам функції постачальника газу населенню, ліквідувавши облгази – збутові підприємства, більшість з яких належить олігарху Фірташу. За словами комерційного директора Нафтогазу Вітренка, ці структури лише збирають гроші зі споживачів і накопичують борги, перевірити наявність яких у Нафтогазу немає можливості.
  • Прес-секретар СБУ Гітлянська заявила, що відео із затриманням південнокорейських шпигунів, які намагалися 2011 року викрасти документацію на ракетні технології, доводить, що українські секрети не могли потрапити до КНДР.
  • Україна продовжує скочуватися в рейтингу виробників сталі. За рік вона опустилася з 13-го на 14-е місце, а виробництво впало майже на 13 % за загального збільшення світового виробництва.

Київ

  • Вартість будівництва 4 нових станцій метро Сирецько-Печерської лінії становитиме 11,2 млрд грн. Термін будівництва – майже 9 років. Будівництво гілки метро на масив Троєщина залежить від термінів добудови мосту через Дніпро.

Війна

  • У перший день так званого "шкільного перемир'я" бойовики трохи зменшили кількість та інтенсивність обстрілів позицій українських військ. Однак у темну пору доби обстріли в Донецькій області поновилися, у результаті поранено 2 військовослужбовців. Один із поранених 24 серпня військовослужбовців помер під час транспортування до шпиталю.

Україна й світ

  • Росія повністю перекриє для судноплавства Керченську протоку з 28 по 31 серпня для будівництва мосту.
  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг запевнив, що Альянс уважно спостерігатиме за російсько-білоруськими військовими навчаннями "Захід-2017".

Тенди


  • Центр протидії корупції повідомив, що "гроші Януковича", конфісковані Краматорським судом, роздані "сільгоспвиробникам" – аграрним "баронам", бізнес-партнеру президента Порошенка Косюку та олігарху Бахматюку. При цьому на фінансування армії було виділено менше коштів, ніж "аграріям". Бахматюк уникнув особистої відповідальності за банкрутство банків "Фінансова ініціатива" і "VAB", що належали йому, і залишився винен вкладникам мільярди гривень.
  • Заступник міністра закордонних справ Пристайко заявив, що введення миротворчого контингенту ООН на Донбас блокує Росія. Ініціативу про введення миротворців ООН збирається озвучити президент Порошенко на сесії Генеральної Асамблеї ООН. Член переговорної групи в Мінську, колишній глава СБУ Марчук, вважає, що для запрошення миротворців потрібно визнати бойовиків ОРДЛО стороною конфлікту та отримати їх письмову згоду. До того ж, Росія отримає можливість участі своїх військ у місії і призначення одного із командувачів. Якщо ж визнати Росію агресором на Донбасі, вона ніколи не дасть своєї згоди на введення військ ООН.

No comments:

Post a Comment