August 25, 2017

24.08.2017: Україна відзначила День незалежност

Україна відзначила День незалежност
Україна відзначила День незалежност

Головні події і теми доби 24.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Україна відзначила День незалежності.
  • У святковий день в Києві скоєно теракти.
  • Глава НАБУ заявив про незаконне застосування формули "Роттердам+".

В Україні

  • У Києві у День незалежності відбувся військовий парад за участі 230 військових із 10 країн. Після параду центральною вулицею столиці пройшла багатотисячна "Хода нескорених", в якій взяли участь добровольці, учасники бойових дій і родичі загиблих. Свято не обійшлося без провокацій. Після параду на вулиці Грушевського, поблизу будівлі Кабміну, стався теракт, унаслідок якого поранено троє людей – родичі героя України. Пізно ввечері 23 серпня в центрі Києва застрелено іноземця. Невідомі спаплюжили пам'ятник загиблим на Донбасі воїнам у вигляді меча, що проштрикнув карту Росії, а ввечері намагалися його підірвати.

Війна

  • У День незалежності на Донбасі перемир'я не було – 3 військових дістали поранень.

Україна й світ

  • Міністр оборони США Меттіс після переговорів із президентом Порошенком повідомив, що Україна отримає нелетальне озброєння та спецтехніку на $175 млн. Усього за останні роки США надано військової допомогу на $750 млн. Він заявив, що після повернення на батьківщину подасть керівництву конкретні пропозиції щодо постачання летального озброєння до України. Порошенко зазначив, що темою переговорів була протидія військовій агресії Росії і посилення міжнародної присутності на Донбасі, зокрема можливе введення міжнародних сил під егідою Ради Безпеки ООН. Порошенко заявив, що наразі українській армії на Донбасі протистоять регулярні російські війська чисельністю близько 3 тис. чол. із загальної кількості 39 тис. у складі "армійських корпусів" ОРДЛО.
  • Російські ЗМІ повідомили, що під час візиту до Криму президента Путіна відбулася його зустріч з українським учасником переговорів у Мінську, колишнім главою адміністрації президента Медведчуком.

Тренди


  • Спецпредставник Держдепартаменту США Волкер в інтерв'ю російському телеканалу "Дождь" заявив, що на Донбасі перебувають російські війська та озброєння, які мають бути виведені для досягнення миру. Волкер підкреслив, що за повідомленнями ОБСЄ більшість порушень режиму припинення вогню йде із російської сторони, а обстановку дестабілізує російський вплив. З іншого боку, він зазначив, що Росія визнає необхідність повернення Україні території ОРДЛО. Після цього потрібно забезпечити людям безпеку, територія має отримати особливий статус, там мають відбутися вибори, відповідно до мінських домовленостей.
  • Глава Національного антикорупційного бюро Ситник заявив, що формула "Роттердам+" у формуванні цін на вугілля застосовується незаконно для переважної більшості поставок. За його словами, тільки 3 % вугілля офіційно поставляється з-за кордону, а формула застосовується до всього обсягу. За словами Ситника, остаточне рішення у справі буде прийнято найближчим часом.

No comments:

Post a Comment