August 09, 2017

08.08.2017: На Донбасі загинуло ще 3 українських військовослужбовців

На Донбасі загинуло ще 3 українських військовослужбовців
На Донбасі загинуло ще 3 українських військовослужбовців

Головні події і теми доби 08.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • На Донбасі загинуло ще 3 українських військовослужбовців.
  • Арбітражний суд в Гаазі почав розгляд справи Нафтогазу проти РФ.
  • Оголошено позачергової призов до Національної гвардії.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Гройсман пообіцяв ввести до кінця поточного року онлайн-реєстрацію укладення шлюбу та видачу свідоцтв про народження дітей.
  • Із 8 липня розпочато позачерговий призов до Національної гвардії осіб віком 18-27 років. За словами чиновників Міністерства оборони, додатковий призов оголошено через недобір до Нацгвардії під час травневого призову.
  • НАБУ повідомило про затримання 6 посадових осіб, причетних до розкрадання бюджетних коштів, що були виділені на проект "Стіна" на кордоні з Росією.
  • НАБУ відкрила три кримінальні справи щодо посадових осіб Національного агентства з питань запобігання корупції.
  • Державна міграційна служба повідомила про збільшення термінів видачі біометричних паспортів, оскільки поліграфкомбінат "Україна" не встигає їх друкувати. Прес-секретар ДМС Гунько повідомив про поступове спадання ажіотажного попиту на паспорти, що виник після отримання "безвізового режиму".
  • Глава Фонду гарантування вкладів фізосіб Ворушилін заявив, що борг його відомства перед бюджетом становить близько 70 млрд грн, з яких понад 60 млрд грн ФГВФО винен Міністерству фінансів, понад 9 млрд грн – Нацбанку. Він поскаржився, що відсоткова ставка, за якою Фонду виділено кредити для виплати вкладникам, занадто велика – від 9 до 13 % річних. Ворушилін запропонував реструктуризувати борг, аби дати можливість розплатитися з кредиторами за рахунок продажу активів ліквідованих банків.
  • За повідомленням Держстату, зростання споживчих цін за липень становило 0,2 %. За підсумками 7 місяців інфляція становила 8,2 %. Порівняно з липнем попереднього року ціни зросли на 15,9 %.
  • Попит на валюту на міжбанку невеликий при тому, що пропозиція залишилася на минулому рівні. Це привело до зміцнення гривні на 5 коп щодо долара: 25,73 ₴/$ (-0,05 грн), 30,40 ₴/€ (-0,02 грн), 4,29 ₴/10₽. Нацбанк на торги не виходив. На думку експертів, НБУ очікує посилення гривні, щоб купити валюту за вигіднішим курсом. У середньостроковій і довгостроковій перспективі причин для істотного зміцнення курсу гривні немає.

Київ

  • Київська адміністрація випустила туристичну дисконтну карту KyivPass вартістю від 15 до 35 євро, яка дає право відвідування музеїв, картинних галерей, нічних клубів, а також кількох поїздок на метро. Термін дії картки – від 1 до 3 діб.

Війна

  • Армія зазнає важких втрат в невизнаній війні на Донбасі. За попередню добу загинуло 2 військовослужбовців, ще 9 – поранено й травмовано.
  • Заступник міністра у справах окупованих територій Куркчі заявив, що проблема забезпечення житлом вимушених переселенців – одна із найдорожчих для держави, розв'язання якої потребує від $20-40 млрд, і її не можна розв'язати одномоментно.
  • Управління верховного комісара ООН у справах біженців повідомило, що з січня 2014 року у Росії попросили політичного притулку 427,2 тис. громадян України, у Німеччині – 9,6 тис., в Італії 9,3 тис., у Польщі – 4,3 тис.

Україна й світ

  • Міністр закордонних справ Клімкін піддав критиці висловлювання лідера Вільної демократичної партії Німеччини Лінднера, який запропонував "винести за дужки" питання Криму на переговорах із Росією про врегулювання в Україні. Клімкін заявив, що таким чином німецький політик намагається ігнорувати порушення Росією міжнародного права та заохочує агресора.
  • Міжнародний арбітражний суд в Гаазі почав розгляд позову Нафтогазу та 6 його дочірніх підприємств до Росії за фактом завдання збитків унаслідок захоплення активів в окупованому Криму. Росія не визнає в цій справі юрисдикцію міжнародного арбітражу й не призначила до нього своїх представників.

Тренди


  • Після введення за рішенням РНБО блокування російських Інтернет-ресурсів, більшість із них вибули з лідеров рейтингу. Це в основному стосується російських соцмереж – ВКонтакте скотилася з 1 на 11 місце, Однокласники впали на 26 позицію. Перші місця з відвідуваності серед українських користувачів займають пошуковик Google, відеохостинг YouTube, соцмережа Facebook, онлайн-майданчик продажів olx, Вікіпедія та Приватбанк.

No comments:

Post a Comment