August 07, 2017

06.08.2017: Сурков і Фолкер зустрінуться у Москві

Сурков і Фолкер зустрінуться у Москві
Сурков і Фолкер зустрінуться у Москві 

Головні події і теми доби 06.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Сурков і Фолкер зустрінуться у Москві для обговорення врегулювання на Донбасі.
  • Німецькі політики не мають наміру включати питання звільнення Криму до одного пакету з мінськими домовленостями.
  • На Донбасі відносне затишшя, 2 військовослужбовців поранені.

В Україні

  • Міністр енергетики Насалик стверджує, що Україна буде готова перейти на нову модель ринку електроенергії до кінця 2019 року, "оскільки така модель потребує дуже багато системних змін".

Війна

  • Кількість обстрілів бойовиками позицій українських військ на Донбасі зменшилася, активні бойові дії велися у передмісті Авдіївки та околицях Маріуполя, де українські військові були обстріляні ракетами систем залпового вогню "Град". За офіційними даними, за попередню добу 2 військовослужбовців дістали поранень.
  • Кримська правозахисна група вимагає розширити санкції проти співробітників ФСБ РФ і всіх причетних до переслідування українського політв'язня Балуха, якого російський суд в окупованому Криму засудив до 3,5 років тюремного ув'язнення за "тероризм" – вивішування українського прапора над своїм будинком.

Україна й світ

  • Радник президента США з нацбезпеки Макмастер заявив, що адміністрація Трампа розглядає різні варіанти допомоги Україні для запобігання подальшій агресії Росії. За його словами, підтримка України – в інтересах США.
  • Міністр закордонних справ Росії Лавров анонсував зустріч у Москві спецпредставника Держдепартаменту США Фолкера та помічника президента РФ Суркова.
  • Глава МЗС Литви Лінкявічюс закликав українську владу дати можливість захистити свої права в суді колишньому президенту Грузії Саакашвілі, що позбавлений громадянства указом президента Порошенка.

Тренди


  • Уповноважений уряду Німеччини з питань співпраці з РФ, країнами Східного партнерства та Центральної Азії Ерлер заявив, що питання про статус Криму має розглядатися тільки після врегулювання конфлікту на Донбасі. Він вважає, що пом'якшення санкцій проти Росії можливе тільки після виконання нею мінських домовленостей, у тому числі, повного припинення вогню. Ця заява перегукується із висловленням голови Вільної демократичної партії Лінднера, який заявив, що вирішення питання Криму слід "заморозити", аби "дати можливість Росії продемонструвати прогрес у врегулюванні", після чого санкції можна буде послабити або зняти.

No comments:

Post a Comment