August 06, 2017

05.08.2017: Порошенко анонсував підвищення виплат військовослужбовцям "у зоні АТО"

Порошенко анонсував підвищення виплат військовослужбовцям "у зоні АТО"
Порошенко анонсував підвищення виплат військовослужбовцям "у зоні АТО"

Головні події і теми доби 05.08.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Порошенко анонсував підвищення виплат військовослужбовцям "у зоні АТО".
  • WizzAir відкриває ще 2 рейси на Польщу із Києва.

В Україні

  • Президент Порошенко у день Військово-повітряних сил здійснив переліт із Києва до Вінниці на винищувачі. Він заявив, що грошове утримання військовослужбовців "у зоні проведення антитерористичної операції" буде збільшено.
  • Українські банки опублікували показники прибутковості за перше півріччя. Найбільший дохід отримали Райффайзен банк Аваль (2,7 млрд грн), Укрексімбанк (0,7 млрд грн) і Сітібанк (0,6 млрд грн). Список збиткових банків очолили дочірній російський Промінвестбанк (4,7 млрд грн), державний Приватбанк (2,9 млрд грн), ще один російський держбанк ВТБ (1,1 млрд грн), а також Укрсоцбанк, що був нещодавно придбаний російським олігархом Фрідманом, власником Альфа -Банку (0,4 млрд грн).
  • У Хорватії в автокатастрофі загинула колишня депутат від Партії Регіонів Бережна. Вона активно висловлювалася проти України на російських пропагандистських каналах, а також голосувала за "диктаторські закони" колишнього президента Януковича.

Війна

  • Ситуація на Донбасі не змінюється, локальні бої ідуть усією лінією фронту. Унаслідок обстрілів за попередню добу поранено 3 українських військовослужбовців.

Україна й світ

  • Лоукостер WizzAir відкриває ще два рейси з аеропорту "Київ" ( "Жуляни") – до Любліну та Познані.
  • Рада Безпеки ООН одностайно підтримала режим санкцій проти Північної Кореї, що також потрапила під санкції США. За це рішення проголосували навіть Китай і Росія, які зазвичай утримувалися від голосування або голосували проти.
  • Лідер німецької "Партії вільних демократів" Лінднер заявив, що заради відновлення відносин Німеччини та Росії варто винести питання про анексію Криму "за дужки", аби дати можливість президенту РФ Путіну продемонструвати прогрес у відносинах із Заходом. На його думку, у цьому випадку можна буде говорити про поетапне послаблення санкцій.

Тренди


  • Міністр енергетики Насалик стверджує, що закупівля вугілля державною компанією "Центренерго" у США за цінами, що набагато перевищують світові, "не є корупційною схемою, оскільки питання узгоджено на рівні Держдепартаменту, посольства США та президентів". Ціна вугілля із доставкою на електростанції зі США є вищою за південноафриканський на 30-50 $/т, а російського – на 60 $/ т і вище, який завозить із Росії холдинг олігарха Ахметова ДТЕК. За словами міністра, якість американського вугілля "дуже висока". Однак показники його теплоємності та зольності перебувають на рівні показників вугілля звичайних партій, що продається на біржі Роттердама. Насалик стверджує, що ціна закупівлі не вплине на тарифи на електроенергію для населення та підприємств. За інформацією ЗМІ, контроль над фінансовими потоками компанії Центренерго перебуває у руках бізнес-партнера президента – депутата Кононенка через призначеного під його тиском заступником голови наглядової ради свого колишнього помічника.

No comments:

Post a Comment