May 22, 2017

21.05.2017: МВС і депутати готують законопроект про блокування російських соцмереж

МВС і депутати готують законопроект про блокування російських соцмереж
МВС і депутати готують законопроект про блокування російських соцмереж

Головні події і теми доби 21.05.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • МВС і депутати готують законопроект про блокування російських соцмереж.
  • Введено антидемпінгові мита на російський шоколад.
  • Українці вже можуть їздити до Туреччини за ID-картками.

В Україні

  • Провайдери почали виконувати рішення РНБО про блокування російських соцмереж без законодавчого оформлення процесу, тобто незаконно. Група депутатів Верховної Ради та керівництво МВС має намір найближчим часом внести законопроект про відповідальність відвідувачів заблокованих сайтів.
  • Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Супрун заявила, що медична реформа не зможе початися раніше 2019 року, якщо Верховна Рада найближчим часом не прийме пакет законопроектів, запропонований міністерством.
  • Міжвідомча комісія із міжнародної торгівлі прийняла рішення про підвищення антидемпінгового мита на російський шоколад до 31,33 %.
  • Поліція має намір до 10 червня завершити службове розслідування щодо працівників, які захищали "тітушек", що били демобілізованих воїнів у Дніпрі 9 травня.

Війна

  • Бойовики знову обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію, яка постачає воду до Авдіївки, Донецька, Ясинуватої і прилеглих селищ. Відновилися активні бойові зіткнення у районі Донецького аеропорту. Унаслідок обстрілів поранено 2 українських військовиків. Під Талаківкою на міні підірвався трактор.

Україна й світ

  • Україна з 1 липня по 1 грудня головуватиме в Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). Міністр закордонних справ Клімкін обговорив із Генеральним секретарем організації Хрістідісом пріоритети діяльності України у цьому статусі.
  • Турецький уряд затвердив рішення про допуск українських громадян до країни за українськими ID-картками. Турецьким громадянам також дозволено відвідування України за внутрішніми посвідченнями особи.

Тренди


  • Поліція знову затримала сміттєвози зі Львова, на цей раз, під Києвом. Учора львівське сміття намагалися вивантажити в Житомирській області. Ситуація зі сміттям у Львові близька до надзвичайної. Під час інтенсивних злив сміття винесло потоками води на вулиці. Незважаючи на запевнення прем'єр-міністра Гройсмана про те, що уряд допоможе міській владі у розв'язанні сміттєвої проблеми, ситуація лише погіршується. Самостійно Львів розв'язати проблему сміття не зможе – міський полігон побутових відходів закрито після масштабної пожежі, а будівництво нового доки навіть не заплановано.
    Ситуація виглядає цілеспрямованими діями президента Порошенка та його адміністрації, які намагаються усунути одного з основних політичних конкурентів – мера Львова Садового, голову партії "Об'єднання Самопоміч".
  • Україну може найближчим часом очікувати гучний судовий процес. Колишні власники Приватбанку стверджують, що інформація про величезний обсяг кредитів, виданих пов'язаним особам, не знайшла підтвердження, і це може послужити підставою для оскарження у судовому порядку рішення про націоналізацію. Українська влада у відповідь може вдатися до спроб кримінального переслідування колишніх акціонерів.
  • Збільшення субвенцій до місцевих бюджетів не привело до зростання витрат на розвиток інфраструктури. Деякі місцеві ради вирішили замість цього розмістити кошти на депозитах, що є непрямим свідченням корупційних схем з отримання "відкатів" від банків.

No comments:

Post a Comment