March 06, 2017

05.03.2017: Активісти не випустили Насирова із будівлі Солом'янського суду

Активісти не випустили Насирова із будівлі Солом'янського суду
Активісти не випустили Насирова із будівлі Солом'янського суду

Головні події і теми доби 05.03.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Активісти не випустили Насирова із будівлі Солом'янського суду.
  • "Редут" у Конотопі не перекриває залізничне сполучення із Росією.

В Україні

  • Засідання Солом'янського суду щодо вибору запобіжного заходу голові Державної фіскальної служби Насирову перенесено на понеділок. Судді відмовилися розглядати клопотання про відвід судді, який веде справу, посилаючись на прийнятий ними графік роботи. Термін затримання Насирова сплив, проте громадські активісти не випустили його із будівлі суду.

Війна

  • За офіційними даними, під час обстрілів і боїв за попередню добу 3 військовослужбовців поранено, ще 2 – травмовано. Бойовики обстрілюють позиції українських військ усією лінією фронту, в околицях Маріуполя та на Світлодарському виступі вони вели вогонь із важкої артилерії, із танків обстріляно Піски та шахта Путилівська. Промзона Авдіївки перебуває під безперервним вогнем бойовиків. Унаслідок обстрілу знов знеструмлено Авдіївку, Донецьку фільтрувальну станцію виведено з ладу, її персонал евакуйовано.
  • Ватажки бойовиків заявили, що введення "тимчасових адміністрацій" не означає "націоналізацію" та зміну власників компаній. Заступник глави президентської адміністрації Єлісєєв вважає, що США та ЄС можуть ввести додаткові санкції проти нових власників підприємств.
  • Поліція відкрила кримінальну справу за фактом блокування залізничної магістралі в Конотопі. Депутати Семенченко та Соболєв заявили, що за допомогою блокування домоглися від Укрзалізниці відомостей про вантажі, що поставляються з Росії.

Україна й світ

  • 6 червня в Гаазі в Міжнародному суді ООН почнеться розгляд справи за позовом України проти Росії про фінансування тероризму та порушення конвенції про ліквідацію расової дискримінації.

Тренди


  • Експерти й громадські активісти вважають, що в Солом'янському суді розігрується спектакль з метою виведення з-під арешту голови Державної фіскальної служби Насирова. Вручення підозри перед вихідними та відмова суддів розглядати справу у неділю призвели до того, що формально Насиров мав бути звільнений з-під варти. Детективи НАБУ та лікарі покинули будівлю суду, проте активісти заблокували виїзди, унаслідок чого Насирова вивезти так і не змогли. Більшість експертів вважають, що Насиров симулював свою хворобу для затягування розгляду справи. Висновок лікарів свідчить про те, що чиновник міг бути присутнім на судових засіданнях. На думку експертів, відмова суддів розглядати справу пов'язана із тиском на них з боку адміністрації президента Порошенка.

No comments:

Post a Comment