January 23, 2017

22.01.2017: Україна відзначила День Соборності

Україна відзначила День Соборності
Україна відзначила День Соборності

Головні події і теми доби 22.01.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Україна відзначила День Соборності.
  • Заступник глави місії ОБСЄ побоюється екологічної катастрофи на Донбасі.

В Україні

  • Усією країною пройшли заходи на честь Дня Соборності. Президент Порошенко нагородив громадських діячів і військових нагородами та званнями. У промові, присвяченій події, він підкреслив, що Україна не відмовиться від Донбасу та Криму. Порошенко має намір домогтися їх деокупації політико-дипломатичним шляхом. Президент підкреслив, що зусилля української дипломатії дозволили зберегти режим санкцій проти Росії. Він стверджує, що країна проводить рішучі реформи, результат яких українці побачать уже 2017 року, і має намір використовувати всі законні способи, аби уникнути протестів і дестабілізації країни.
  • Генеральний прокурор Луценко обіцяє в лютому завершити розслідування про державну зраду колишнього президента Януковича. Він упевнений, що рішення про заочне засудження буде оскаржене в міжнародних судах, тому, за його словами, розслідування проводиться дуже ретельно.

Війна

  • Кількість обстрілів позицій української армії бойовиками знову зросла. Поранено 4 військовослужбовців.
  • Заступник глави місії ОБСЄ Хуг повідомив, що в околицях Торецька, між позиціями української армії і бойовиків, розташоване сховище рідких відходів фенольного заводу. За його руйнування настане екологічна катастрофа, яка торкнеться всієї Донецької області. Тому Хуг наполягає на припиненні вогню та розведенні військ у цьому районі.

Україна й світ


  • Прем'єр-міністр РФ Медведєв визнав, що міжнародні санкції проти Росії діятимуть ще довго, і сподіватися на їх скасування найближчим часом не варто.
  • До Польщі прибула чергова партія озброєнь зі США високоточні крилаті ракети класу "повітряземля" із дальністю ураження понад 900 км.

No comments:

Post a Comment