January 13, 2017

12.01.2017: НАЗК розподілило на фінансування партій 398 млн грн

НАЗК розподілило на фінансування партій 398 млн грн
НАЗК розподілило на фінансування партій 398 млн грн

Головні події і теми доби 12.01.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • НАЗК розподілило на фінансування партій 398 млн грн.
  • В Україні призупинено мовлення російського телеканалу “Дождь”.
  • Курс гривні продовжує швидко знижуватися.

В Україні

  • Президент Порошенко представив нового главу Одеської облдержадміністрації Степанова, який раніше обіймав посаду директора підприємства "Державний поліграфічний комбінат" Україна"".
  • Національна рада з питань телебачення та радіомовлення заборонив на три місяці трансляцію в Україні російського телеканалу "Дождь" за трансляцію російської реклами та розповсюдження інформації, що зазіхає на територіальну цілісність України – канал показав Крим частиною Росії.
  • Головний військовий прокурор Матіос прогнозує винесення до квітня 2017 року вироку колишньому президенту Януковичу, якого підозрюють у державній зраді.
  • Міністр фінансів Данилюк виступає за якнайшвидше створення фінансової поліції, яку "помилково" було ліквідовано в процесі голосування у Верховній Раді змін до Податкового кодексу. Міністр внутрішніх справ Аваков вважає, що слід створити не аналог радянського ОБХСС (відділу по боротьбі з розкраданнями соціалістичної власності), а сучасну Службу фінансових розслідувань. Глава податкової міліції Білан заявив, що відомство продовжить роботу до створення нового органу та окремого закону про правонаступництво.
  • Глава Національного агентства з питань боротьби з корупцією Корчак повідомила, що жодна ыз парламентських партій не відмовилася від державного фінансування. Найбільшу суму буде виплачено Народному фронту –114 млн грн, БПП отримає 112 млн, Самопоміч – 56 млн, Опозиційний блок – 48 млн, Радикальна партія – 28 млн, Батьківщина – 29 млн грн.
  • Чергове опитування Нацбанку, проведене в IV кварталі 2016 року, показало, що підприємства оцінюють можливий рівень інфляції на кінець 2017 року у 16,2 %. Інфляційні очікування за опитуваннями, проведеними в III кварталі, становили 13,8 %. Мінфін заклав до бюджету на 2017 рік показник інфляції у 8 %. При цьому більшість опитаних компаній прогнозують зростання виробництва товарів і послуг в 2017 році.
  • Курс гривні продовжує знижуватися: 27,25 ₴/$ (+0,14 грн), 29,10 ₴/€ (+0,62 грн), 4,58 ₴/10₽ (+0,07 грн). Банківські аналітики вважають, що ситуація на ринку пов'язана з великими сумами відшкодування ПДВ, отриманими аграрними компаніями наприкінці року. Тому їм немає сенсу продавати зараз валюту. При цьому зросла активність імпортерів і компаній, які купують валюту для виплати дивідендів іноземним партнерам. Курс долара в обмінних пунктах на чорному ринку також швидко зростає й досяг уже 29 грн/$. Згідно з коментарем НБУ, що опублікований агентством "Українські новини", українці в 2016 році продали валюти на $2,48 млрд більше, ніж купили.

Війна

  • За офіційними даними штабу антитерористичної операції, поранено 3 військовослужбовців. Обстріл з боку бойовиків не припиняються всією протяжністю лінії фронту.
  • Національна телекомпанія України отримала дозвіл на трансляцію першої програми "Українського радіо" у зоні проведення антитерористичної операції.

Україна й світ

  • Міністр закордонних справ Австрії Курц, що очолює ОБСЄ, повідомив про відсутність підтримки членами Організації ідеї про відправку збройної поліцейської місії на Донбас і вважає таку ідею сумнівною.
  • МЗС РФ стверджує, що у "списку Савченко" для обміну полоненими та заручниками присутні громадяни Росії, яких вже давно звільнили, а також люди, не пов'язані з військовими діями на Донбасі.
  • Чиновники МВФ повідомили, що рішення про перегляд програми фінансування для України та виділення четвертого траншу кредиту може бути прийнято радою директорів Фонду за кілька тижнів.

Тренди

  • Нафтогазова компанія Burisma, що належить колишньому міністру екології і природних ресурсів Злочевському, повідомила про припинення проти нього всіх судових процесів і кримінальних розслідувань. У жовтні МВС зняло Злочевського з міжнародного розшуку. Прокуратуру, яка розслідувала справу про незаконне збагачення колишнього міністра, не зацікавили дані про зустріч Злочевського у Відні з депутатом Кононенком – бізнес-партнером президента Порошенка.
  • НАБУ відкрило справу на глав НБУ Гонтареву і ФГВФО Ворушиліна за фактом зловживання службовим становищем при реалізації активів ліквідованих банків. НАБУ також розслідує факт продажу боргових зобов'язань БГ Банку компанії ICU, якою раніше володіла Гонтарєва. Інвестиційна компанія ICU обслуговує підприємства, що належать президенту Порошенку.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment