December 12, 2016

11.12.2016: В Україні відбулися місцеві вибори в об'єднаних територіальних громадах

В Україні відбулися місцеві вибори в об'єднаних територіальних громадах
В Україні відбулися місцеві вибори в об'єднаних територіальних громадах

Головні події і теми дня 11.12.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • В Україні відбулися місцеві вибори в об'єднаних територіальних громадах.
  • Депутат Савченко таємно зустрілася з ватажками бойовиків "ДНР" та "ЛНР".
  • Українська армія знову зазнала важких утрат на Донбасі.

В Україні

  • В Україні вперше проведено місцеві вибори в об'єднаних територіальних громадах у 13 областях. Громадянська мережа "Опора" повідомляє про численні порушення в процесі їх проведення: незаконну агітацію, голосування без паспортів, порушення порядку кандидатів у бюлетенях, а також про погану підготовку до їх проведення.
  • Прем'єр-міністр Гройсман порадив громадянам звертатися зі скаргами до місцевої влади, якщо вони вважають завищеною вартість комунальних послуг.
  • Начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Горбатюк оголосив, що слідство щодо колишнього міністра юстиції Лукаш завершиться протягом двох тижнів.

Війна

  • Українська армія продовжує нести важкі втрати на Донбасі. Під час обстрілу бойовиків загинули 3 військовослужбовців, ще 2 поранено. Бойовики регулярно піддають артилерійським і мінометним обстрілам населені пункти біля Маріуполя, в околицях Донецька і вздовж усієї лінії фронту у Волноваському районі. За добу штаб АТО зафіксував 51 випадок порушення бойовиками режиму припинення вогню.

Україна й світ

  • На думку американського сенатора Кунса, новообраний президент Трамп зіткнеться з протистоянням республіканської більшості Конгресу, якщо спробує співпрацювати з президентом РФ Путіним. Сенатор Маккейн назвав Путіна "агентом КДБ" і запропонував Трампу спілкуватися з ним тільки з позиції сили, як це робив президент Рейган.
  • У Польщі почалися спільні польсько-литовсько-українські військові навчання Common Challenge-16.
  • Окружний суд Амстердама 14 грудня має ухвалити рішення про приналежність скіфського золота, вивезеного в Нідерланди на експозицію з Криму перед його окупацією Росією. Відповідно до конвенції ЮНЕСКО від 1970 року, цінності є власністю України і мають бути повернуті в український музейний фонд. 3 грудня Печерський суд наклав арешт на ці музейні експонати і направив запит на їх розшук в Інтерпол.
  • Міністр оборони Великобританії Феллон уважає, що Захід не повинен розглядати Росію як рівноправного партнера у врегулюванні конфлікту в Сирії. За його словами, Росія є стратегічним конкурентом, однак для пошуків рішення в Сирії з нею потрібно продовжувати співпрацю.
  • У невизнаній "республіці" Придністров'я відбулися "президентські вибори". Молдова заздалегідь оголосила їх незаконними.
  • За повідомленням російських ЗМІ, Інтерпол відмовив в оголошенні в розшук депутата Онищенка, який утік з України до Великобританії після позбавлення його недоторканності.
  • У польському Перемишлі відбулася антиукраїнська акція. Посол України в Польщі Дещиця заявив про підготовку звернення до польської влади з вимогою розслідувати інцидент.
  • Глава міністерства енергетики РФ Новак уважає, що ризики для транзиту російського газу до Європи підвищилися у зв'язку з рішенням Київського господарського суду, який оштрафував Газпром за порушення українського антимонопольного законодавства на $ 6,8 млрд

Тренди

  • Депутат Савченко здійснила таємну поїздку до Мінська, де зустрілася з лідерами невизнаних донбаських "республік" Захарченком та Плотницьким. За повідомленнями ЗМІ, вона займається підбурюванням родичів заручників до публічних акцій із вимогами прямих переговорів із лідерами бойовиків про їх видачу. Савченко діє у повній відповідності з політикою РФ, яка заперечує свою участь у війні на Донбасі і примушує українську владу до переговорів із "ЛНР" і "ДНР". У разі початку таких переговорів конфлікт остаточно перетвориться на внутрішньоукраїнський і дозволить Росії наполягати на скасуванні західних санкцій.
  • Заступник глави турецького Меджлісу Кюджет заявив про підтримку братнього народу - кримських татар і вважає проблему Криму національною проблемою Туреччини. При цьому Туреччина активно співпрацює з країною-окупантом Росією. Кюджет побажав Україні "терпіння", що, очевидно, свідчить про те, що турецькі лідери вважають повернення Криму в найближчому майбутньому неможливим.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment