December 11, 2016

10.12.2016: Із 10 грудня введено новий графік руху пасажирських поїздів

Із 10 грудня введено новий графік руху пасажирських поїздів
Із 10 грудня введено новий графік руху пасажирських поїздів

Головні події і теми дня 10.12.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Із 10 грудня введено новий графік руху пасажирських поїздів.
  • Активність бойовиків на Донбасі знову різко посилилася.
  • Країни, що не входять до ОПЕК, домовилися скоротити видобуток нафти.

В Україні

  • Глава Верховної Ради Парубій переконаний, що проект бюджету на 2017 рік буде прийнято 22 грудня. Затримку із прийняттям закону він пояснив необхідністю детального опрацювання документа, на що ще є час.
  • Генеральна прокуратура не визнала повноважень адвокатів колишнього президента Януковича, а також не може підтвердити його місце перебування. Адвокати Януковича заявили, що він повернеться в Україну і візьме участь у судових засіданнях тільки в разі, якщо його перебування в країні буде безпечним.
  • Глава НАБУ Ситник стверджує, що багато справ проти корупціонерів зірвано через витік інформації. Він наполягає на наданні відомству права прослуховування телефонних розмов і зняття інформації з каналів даних. Наразі таким може займатися тільки СБУ.
  • Із 10 грудня в Україні введено новий графік руху пасажирських поїздів. Відкрито кілька нових маршрутів швидкісних поїздів "Інтерсіті". Керівництво Укрзалізниці стверджує, що кількість нічних поїздів не буде скорочено.

Війна

  • За попередню добу у боях на Донбасі, за офіційними даними, поранено військовослужбовця. Інтенсивність артилерійських обстрілів бойовиків різко зросла, штаб антитерористичної операції зафіксував 70 випадків порушення режиму припинення вогню. Населені пункти в околицях Маріуполя, а також Новотошківське в Луганській області зазнали обстрілу з важкої артилерії.

Україна й світ

  • Країни, що не входять до ОПЕК, погодилися в наступному році скоротити видобуток нафти на 600 тис. барелів на добу, з них понад 300 тис повинна скоротити Росія. Вжиті заходи, разом із рішенням ОПЕК про зниження видобутку на 1,2 млн барелів на добу, покликані підвищити ціни на нафту у зв'язку зі скороченням споживання Китаєм.
  • Міністр енергетики РФ Новак заперечує проти підписання додаткової угоди щодо газу з Україною. Нафтогаз і Газпром чекають на рішення Стокгольмського арбітражу за взаємними позовами і вважають недоцільним вносити зміни в чинний договір, оскільки це може погіршити позиції сторони при розгляді справи арбітражем.

Тренди


  • Колишній начальник управління верифікації та моніторингу Міністерства фінансів Рязанцев стверджує, що дані, передані колекторській компанії з російськими засновниками, не є персональними, оскільки їх нібито недостатньо для ідентифікації людини. Однак після дзвінків колекторів ця інформація перевіряється і залишається в базі даних колекторської компанії. Надалі дані можуть потрапити на окуповану територію, де бойовики можуть її використовувати для заволодіння власністю громадян, які виїхали з ОРДЛО.

No comments:

Post a Comment