December 02, 2016

01.12.2016: Суд повернув у власність Києва землю під сквером Небесної Сотні

Суд повернув у власність Києва землю під сквером Небесної Сотні
Суд повернув у власність Києва землю під сквером Небесної Сотні

Головні події і теми дня 01.12.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Суд повернув у власність Києва землю під сквером Небесної Сотні.
  • Україна провела успішні запуски ракет системи ППО.
  • Поставки води на окуповану територію Луганської області не припинено.

В Україні

  • За словами міністра соціальної політики Реви, для "осучаснення" пенсій у 2017 році буде потрібно додатково 50 млрд грн. Він сподівається отримати ці кошти за рахунок збільшення надходження податків від підвищення мінімальних зарплат, яке заплановане в проекті бюджету на наступний рік.
  • Україна провела успішні пуски ракет системи ППО С-300 над акваторією Чорного моря в Херсонській області. Територію проведення навчань було зменшено після погроз Росії застосувати військову силу. Президент Порошенко повідомив, що навчання проводяться в межах підготовки відбиття повномасштабного російського вторгнення.
  • На думку заступника глави НБУ Чурія, Україна не має шансів отримати четвертий транш кредиту розширеного фінансування МВФ до кінця року, якщо Верховна Рада не прийме бюджету на 2017 рік до 10 грудня.
  • Громадянин Росії, співвласник компанії VS Energy Гінер купив більше половини акцій банку PINbank, що входить до категорії невеликих. VS Energy належать контрольні пакети акцій чотирьох обленерго, в тому числі Київенерго.
  • Як і припускали фінансові аналітики, з початку місяця курс гривні по відношенню до основних валют почав знижуватися: 25,64 ₴/$ (+0,08 грн), 27,25 ₴/€ (+0,06 грн), 4,03 ₴/10₽ (+0,11 грн)

Київ

  • Господарський суд Києва ухвалив рішення про повернення в комунальну власність земельної ділянки в центрі столиці, на якій жителі розбили сквер Небесної Сотні.

Війна

  • У зоні бойових дій на Донбасі, за офіційними даними штабу антитерористичної операції, поранено ще 3 військовослужбовців. За добу зафіксовано понад 40 бойових зіткнень і обстрілів бойовиками позицій українських військ і населених пунктів, у тому числі, з використанням важкої артилерії, мінометів і танків.
  • Українська влада не відключила водопостачання районів Луганської області, контрольованих бойовиками, незважаючи на загрозу припинення постачання води з 1 грудня.

Україна й світ

  • Глава Євроради Туск уважає, що в грудні європейські санкції проти Росії будуть продовжені ще на півроку, проте не може передбачити долю режиму санкцій після закінчення цього періоду.
  • У Білорусі розстріляли чотирьох осіб, засуджених до смертної кари. З 1994 по 2014 в Білорусі було страчено 245 осіб.

Тренди

  • Представник України на мінських переговорах колишній президент Кучма вважає, що "дорожню карту" виконання Мінських домовленостей не буде підписано до кінця нинішнього року. За його словами, головним досягненням переговорів у Мінську слід уважати запобігання повномасштабній війні. Кучма констатував, що Росія і Україна по-різному бачать механізм урегулювання конфлікту на Донбасі. Російська влада наполягає на проведенні виборів до повного припинення вогню і виконання вимог безпеки, які Україна назвала початковою умовою мирного процесу. Головною небезпекою для країни Кучма назвав заморожений конфлікт на Донбасі.
    Згідно з опитуванням громадської думки, проведеним центром Разумкова, менше 10% респондентів схвалюють результати мінських домовленостей, більше половини виступають за офіційне визнання окремих районів Донецької та Луганської областей
  • Депутат Онищенко, якого позбавлено Верховною Радою недоторканності і який переховується за кордоном, повідомив про передачу компромату на президента Порошенка спецслужбам США. Адміністрація Порошенка запропонувала Онищенкові повернутися в Україну і передати наявні у нього матеріали українським правоохоронним органам. СБУ підозрює Онищенка в державній зраді і фінансуванні сепаратизму. Депутат був одним із бізнес-партнерів чинного президента і контролював компанії-посередники, які виводили кошти з державного підприємства "Укргазвидобування". У вересні Онищенко заявив, що намагався купити для Порошенка телеканал "112".
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment