November 12, 2016

11.11.2016: СБУ заявила про плани дестабілізації ситуації в Україні, починаючи з 15 листопада

СБУ заявила про плани дестабілізації ситуації в Україні, починаючи з 15 листопада
СБУ заявила про плани дестабілізації ситуації починаючи з 15 листопада

Головні події і теми дня 11.11.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • СБУ заявила про плани дестабілізації ситуації в Україні, починаючи з 15 листопада.
  • Саакашвілі оголосив похід проти "еліти бариг і покидьків суспільства".
  • Робота телекомунікаційного оператора Інтертелеком паралізована діями СБУ.

В Україні

  • Представники СБУ заявили про спроби дестабілізації ситуації в країні шляхом масових акцій протесту, які почнуться 15 листопада. Маніфестації мають початися з мітингу ошуканих вкладників. Президент Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект, який змінює порядок виплат із Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з вимогою його негайного, до 15 листопада, прийняття.
  • Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило порядок контролю та перевірки електронних декларацій, а також здійснення моніторингу способу життя чиновників і депутатів.
  • СБУ провела обшуки та вилучила телекомунікаційне обладнання в офісі загальнонаціональних операторів мобільного зв'язку Інтертелеком, мотивуючи це наданням обладнання та мережі в Криму російським провайдерам. Підприємство заявляє про тиск з боку силових структур з метою умисного заподіяння матеріальної шкоди оператору та витіснення його з телекомунікаційного ринку.
  • Укртранснафта отримала пропозиції від трейдерів на перекачування нафти трубопроводом Одеса-Броди для переробки на білоруському нафтопереробному заводі в Мозирі.
  • Державна фіскальна служба заявила, що більше половини імпортних і 3/4 експортних контрактів оформлені не на кінцевих учасників. Частина контрагентів українських підприємств розташовані в низькоподаткових зонах, не визнаних офшорними за українським законодавством, що дозволяє виводити прибуток із країни.
  • Агентство Fitch Ratngs підвищило довготерміновий рейтинг України в національній та іноземній валюті з ССС до В- зі стабільним прогнозом.
  • Курс гривні незначно знизився: 25,63 ₴/$ (+0,05 грн), 27,95 ₴/€ (+0,08 грн), 3,93 ₴/10₽ (-0,10 грн). Нацбанк на торги не виходив.

Київ

  • Мер Кличко заявив про намір не подовжувати угоду про експлуатацію комунальних мереж із підприємством "Київенерго", що контрольоване олігархом Ахметовим, і має намір передати експлуатацію мереж одному із міжнародних операторів, обраному на основі відкритого конкурсу.

Війна

  • За офіційними даними штабу антитерористичної операції, у ході боїв на Донбасі українська армія знову зазнала втрат - загинув військовослужбовець, ще одного - поранено. Реальна ситуація помітно відрізняється від даних. Тільки в Вінниці за останні кілька днів приземлилося кілька літаків із важкопораненими бійцями. Бойовики продовжують обстріли українських позицій і населених пунктів із мінометів усією лінією фронту. У Попаснянському районі та на маріупольському напрямку зафіксовані обстріли з артилерії і САУ.

Україна й світ

  • Єврокомісар із закордонних справ Могеріні запевняє, що політика ЄС щодо України не визначається Вашингтоном і не зміниться у зв'язку з перемогою Трампа на президентських виборах у США.
  • Міністр оборони США Картер не рекомендуватиме Трампу співпрацювати з Росією, доки її керівництво веде агресивні дії в Європі та Сирії.
  • МЗС Росії назвав пропозицію про виведення військ із Придністров'я "українською провокацією". Заступник глави МЗС РФ Карасін заявив, що війська в Придністров'ї перебувають на підставі "міжнародних домовленостей", не згадавши при цьому, що домовленості закінчилися ще 1999 року, відповідно до рішення Стамбульського саміту ОБСЄ.
  • МЗС України повідомив про намір заявити протест Польщі через спалення українського прапора під час проведення "Маршу незалежності".
  • Міністр закордонних справ Канади Діон закликав західні країни зберегти режим санкцій щодо Росії і повідомив, що Канада не збирається ні послаблювати, ні скасовувати санкції.

Тренди

  • Колишній глава Одеської облдержадміністрації Саакашвілі заперечує свою участь у створенні партії "Хвиля", проте попереджає, що народна хвиля змінить владу. Він оголосив "похід проти еліти бариг і покидьків суспільства" і заявив, що президент Порошенко неодноразово пропонував йому очолити президентську партію та обійняти пост прем'єр-міністра. Саакашвілі висловив співчуття, що Порошенко їм скористався для усунення своїх політичних конкурентів. Представник Українського кризового медіацентру, в якому проходила прес-конференція Саакашвілі, заявив, що не захотів перервати захід, який перетворився на політичну агітацію, через велику кількість присутніх журналістів, однак попередив, що залишає за собою право припинення заходів, які не відповідають правилам Центру.

No comments:

Post a Comment