October 17, 2016

16.10.2016: У Донецьку ліквідовано бойовика "Моторолу"

У Донецьку ліквідовано бойовика "Моторолу"
У Донецьку ліквідовано бойовика "Моторолу"

Головні події і теми дня 16.10.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Донецьку ліквідовано бойовика "Моторолу".
  • У Мінську відбулися консультації помічників глав держав "нормандської четвірки".
  • Ситуація на фронті знову загострилася.
  • Україна вступила в опалювальний сезон.

В Україні

  • Україна припинила закачування газу в підземні сховища у зв'язку з початком опалювального сезону.

Війна

  • У Донецьку вбито одіозного бойовика - громадянина Росії Павлова з позивним "Моторола". Ватажок "ДНР" Захарченко стверджує, що терориста ліквідували спецслужби України, проте спостерігачі на окупованій території в один голос заявляють про російський слід. "Моторола" останнім часом не брав участі у військових діях.
  • Бойовики не припиняють обстрілів позицій української армії і населених пунктів на території, контрольованій Україною. В результаті артобстрілу постраждали будинки і майно жителів Попасної. За офіційними даними, в Мар'їнці поранено 2 військовослужбовців. Зафіксовано понад 60 випадків порушення режиму припинення вогню. Бойовики будують нові укріплення в районі Станиці Луганської, яку було визначено однією з ділянок розведення військ.
  • Держприкордонслужба повідомила про перенесення контрольного пункту в'їзду-виїзду з Зайцевого ближче до лінії фронту "з міркувань безпеки". КПВВ буде закритий протягом декількох днів.

Україна й світ

  • Президент РФ Путін повідомив про готовність брати участь у зустрічі глав держав "нормандської четвірки", якщо їх помічники домовляться про конкретні кроки. У суботу в Мінську відбулася зустріч помічників і політичних консультантів президентів Путіна, Олланда, Порошенка і канцлера Меркель. Єлісєєв, заступник глави адміністрації президента України, повідомив про досягнення взаємопорозуміння серед учасників переговорів на основі "дорожньої карти Мінських угод, запропонованої президентом Порошенком". За словами Єлісєєва, в ній прописано кроки з припинення бойових дій на Донбасі і доступ спостерігачів на окуповані території. У неділю Порошенко, Олланд і Меркель обговорили в телефонному режимі результати консультацій у Мінську з реалізації заходів безпеки на Донбасі. Рішення про проведення зустрічей глав держав в "нормандському форматі" буде прийнято на наступному тижні, хоча Путін налаштований щодо саміту скептично. Він вимагає від Порошенка імплементації політичних пунктів Мінських домовленостей одночасно з поліпшенням ситуації з безпекою.
  • Путін уважає, що санкції Заходу щодо Росії не досягли цілей, і сподівається на відновлення відносин із США після президентських виборів.
  • Міністр закордонних справ України Клімкін зустрівся з главою МЗС Швеції Вальстрьом з питань ратифікації угоди про асоціацію України і ЄС і підготовки візиту Порошенка в Швецію.

Тренди


  • Президент Росії Путін згадав про зустріч помічників глав держав "нормандської четвірки", в якій брав участь заступник голови адміністрації президента Єлісєєв. Знищення бойовика "Мотороли" могло стати наслідком досягнення якихось домовленостей з "політичних питань" і амністії бойовиків. У такому випадку найближчим часом слід очікувати усунення ще кількох одіозних бойовиків, що воювали проти України в "арміях" "ДНР" та "ЛНР".

No comments:

Post a Comment