September 26, 2016

25.09.2016: У Дніпрі вбито 2 поліціянтів

У Дніпрі вбито 2 поліціянтів
У Дніпрі вбито 2 поліціянтів

Головні події і теми дня 25.09.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Дніпрі вбито 2 поліціянтів.
  • Генпрокуратура провела обшук в офісі компанії олігарха Новинського.
  • Порошенко стверджує, що Путін у Сирії застосовує методи, апробовані на Донбасі.

В Україні

  • Генеральна прокуратура провела обшуки в офісах компаній, що належать депутатові від Опозиційного блоку Новинському у справі про банкрутство Миколаївського суднобудівного заводу "Океан".
  • Під час оформлення правопорушення в Дніпрі загинуло двоє співробітників поліції. Злочинця було затримано після проведення спецоперації. Керівництво МВС стверджує, що він служив у спецроті МВС "Торнадо".

Війна

  • На Донбасі українські війська неухильно дотримуються "режиму тиші", незважаючи на обстріл бойовиків. Під час мінометного обстрілу Авдіївки поранено українського військовослужбовця.

Україна й світ

  • У Нью-Йорку відбулося екстрене засідання Ради Безпеки ООН з ескалації ситуації в Сирії. Президент Порошенко в інтерв'ю CNN заявив, що Росія використовує в Сирії ті ж методи, що й в Україні. За його словами, брехня - це козирна карта Путіна, а коаліція припускається помилки, намагаючись із ним домовитися. Порошенко заявив, що Путін діє на розкол Європи, фінансуючи партії євроскептиків. Коментуючи висловлювання кандидата в президенти США Трампа про можливе визнання анексії Криму Росією, Порошенко заявив, що вони є передвиборною риторикою.

Тренди

  • У Сирії армія президента Асада разом із російськими військами відновили активні бойові дії. Низка спостерігачів відзначають, що ескалація конфлікту в Сирії відбулася після проведення широкомасштабних навчань "Кавказ 2016" під час "перемир'я" на Донбасі. Це може свідчити про обмеженість сил Росії, проте президент Путін уміло маневрує і залучає армію на різних театрах бойових дій. Окрім того, Донбас і Сирія служать для російських військових школою бойової підготовки в реальних умовах, а втрати в цих війнах не такі значні, щоби викликати напругу в суспільстві.
  • Користувачі соцмереж активно обговорюють події в Дніпрі. Деякі коментатори відзначили непрофесійні дії патрульних, які знехтували належними заходами безпеки. Це вже другий випадок, коли патрульні гинуть під час несення служби. У той же час, увага суспільства відволікається від непрофесійних дій нової патрульної поліції, яка неодноразово ставала винуватцем дорожньо-транспортних пригод, у тому числі, і зі смертельним результатом для громадян. У Дніпрі оголошено жалобу за загиблими, хоча майже щоденна загибель українських бійців на фронті владою не вважається подією, вартою акцій пам'яті.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment