September 10, 2016

09.09.2016: Конкурс Євробачення-2017 пройде в Києві

Конкурс Євробачення-2017 пройде в Києві
Конкурс Євробачення-2017 пройде в Києві

Головні події і теми дня 09.09.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Конкурс Євробачення-2017 пройде в Києві.
  • Президент Чехії стверджує, що Крим не повернеться до України.
  • Українські спортсмени-паралімпійці завоювали за день рекордну кількість медалей.
  • Депутати Херсонської облради відправили у відставку свого голову від Блоку Порошенко.

В Україні

  • Президент Порошенко звільнив голову Київської обласної державної адміністрації Мельничука, який є фігурантом справи про хабарництво. Поліція провела обшуки у Мельничука та його заступника.
  • Конкурсна комісія вибрала Київ для проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017. Головними причинами було названо наявність розвиненої інфраструктури та можливість вкладення інвестицій. Конкурс пройде в Міжнародному виставковому центрі.
  • Депутати Херсонської облради відправили у відставку її голову Путилова. Разом з Путиловим сесійну залу облради полишила вся фракція Блоку Порошенко.
  • Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку Зубко повідомив, що у всіх обласних центрах за рахунок коштів міжнародних донорів буде відкрито офіси підтримки реформ щодо децентралізації.
  • Міністр фінансів Данилюк стверджує, що Україна до кінця місяця отримає $1 млрд кредитних гарантій США після рішення МВФ про продовження програми розширеного кредитування.
  • Офіційний курс гривні перед вихідними майже не змінився: 26,67 ₴/$ (+0,04 грн), 30,06 ₴/€ (-0,03 грн), 4,16 ₴/10₽ (-0,01 грн ). НБУ не виходив на міжбанк, при цьому обсяг угод практично не змінився у порівнянні з попередніми сесіями. Експерти не виключають можливості спекулятивних атак на гривню, особливо після виходу на міжбанківський ринок Нафтогазу для покупки валюти під імпортні контракти. Однак аналітики НБУ впевнені, що виділення третього траншу кредиту МВФ стане потужним стабілізуючим фактором. Валютний ринок України дуже слабкий, обсяг угод на ньому незначний, він залежить від великих гравців та безпосередньо пов'язаний з динамікою цін на основні українські експортні товари на світових ринках.

Війна

  • Кількість обстрілів українських позицій бойовиками, в тому числі з використанням важких мінометів і артилерії, зростає кожного дня, про що повідомляють також спостерігачі місії ОБСЄ. За офіційними даними, під час обстрілу під Мар'їнкою загинув один і поранено двох військовослужбовців. Збройні формування бойовиків ведуть розвідку боєм по всій лінії фронту та авіарозвідку з використанням БПЛА. Спостерігачі на окупованій території повідомляють, що "режим тиші" бойовики використовують для перегрупування сил, перекидання техніки до передової та зведення укріплених позицій на другій лінії оборони. Росія продовжує перекидання на Донбас важкої військової техніки, боєприпасів і палива, в тому числі, залізничним транспортом.
  • Згідно із звітом офісу ООН з прав людини, в серпні на Донбасі загинуло 16 мирних жителів, ще 75 - поранено, в липні - 20 осіб було вбито та ще 122 отримали поранення. Загалом в ході конфлікту ООН зафіксувала загибель понад 9,5 тисяч осіб, з яких понад 2 тисячі - цивільні особи, поранено понад 22 тисяч чоловік.
  • СБУ надала негайний безперешкодний доступ комісії ООН із запобігання тортурам до всіх приміщень, зазначених у запиті, у всіх областях країни. Голова комісії Еванс відзначив суттєвий прогрес, що його було досягнуто у взаємодії з українськими силовими структурами з часу попереднього візиту. Представники СБУ передали комісії список українських громадян, яких утримують представники донбаських самопроголошених "республік".

Україна й світ

  • Українські спортсмени відмінно виступають на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Після трьох днів змагань у них 7 золотих, 6 срібних та 13 бронзових медалей. Попереду по командному заліку лише збірні Китаю та Великобританії.
  • Президент Чехії Земан вважає, що Крим не може бути повернутий Україні, незважаючи на анексію його Росією, через те, що "радянський лідер Хрущов зробив невибачну дурість".
  • Концерн "Антонов" повідомив про припинення авторського нагляду за виробленими ним літаками, які використовуються в Росії, і знімає з себе відповідальність за їхній технічний стан.

Тренди

  • Депутат від Блоку Порошенко Бригинець стверджує, що в парламенті знайдеться 226 голосів для прийняття закону про заборону виїзду депутатів, що перебувають під слідством. Але для позбавлення депутатів недоторканності потрібне внесення змін до Конституції більшістю в 300 голосів. Бригинець визнав, що для прийняття такого рішення в парламенті голосів немає.
  • Більшість резонансних кримінальних справ, відкритих силовими структурами, через деякий час випадають з новинних стрічок і тихо закриваються. Черговим випадком стало закриття справи проти водія, який в'їхав в будівлю та вчинив смертельний наїзд на жінку поруч з метро "Лівобережна" у Києві. Нічого не чути про справу з вбивством поліцейським пасажира переслідуваного автомобіля. Майже всі гучні справи проти чиновників, працівників правоохоронних органів та політиків не закінчуються нічим, а затримані на хабарі корупціонери відпускаються під заставу.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment