December 20, 2015

19.12.2015 Україна: Головні теми доби - У столиці в день святого Миколая відкрито головну ялинку країни

У Києві в день святого Миколая відкрито головну ялинку країни
У Києві в день святого Миколая відкрито головну ялинку країни

Головні події і теми дня 19.12.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У столиці в день святого Миколая відкрито головну ялинку країни.
  • Україна отримає додаткову воєнну допомогу від США.

В Україні

  • Президент Порошенко звільнив голів Запорізької, Хмельницької і Херсонської облдержадміністрацій через обранням їх головами облрад.
  • У Києві відбувся численний мітинг, учасники якого вимагали звільнення двох патріотів-націоналістів, затриманих за підозрою у вбивстві антиукраїнського журналіста Бузини

Київ

  • У день святого Миколая в столиці на Софіївській площі відкрито головну ялинку країни.

Війна

  • У зоні бойових дій у Донбасі збільшилася кількість провокацій. Бойовики обстрілюють околицях Донецька та Артемівська, Гранітне, населені пункти в районі Станиці Луганської та на Волноваському напрямку. За офіційними даними, поранено п'ятьох військовослужбовців.
  • Підприємство "Укроборонсервіс" отримало державні гарантії з кредиту на 1 млрд грн, що залучений для оснащення Національної гвардії військовою технікою, озброєнням, комплектуючими та боєприпасами.

Україна та світ

  • У законі про бюджет США на наступний рік обсяг допомоги Україні становить $658 млн –  на $145 млн більше від спочатку запланованої суми. За рахунок цих коштів буде профінансовано програми військової допомоги і безпеки, у тому числі надання військового обладнання, летальної зброї оборонного характеру, логістичної і розвідувальної підтримки сил і структур національної безпеки України.
  • У Польщі відбулися багатотисячні мітинги проти наміру правлячої партії обмежити права Конституційного суду.
  • Міністр фінансів РФ Силуанов заявив, що Росія після 31 грудня планує звернутися до суду з позовом про стягнення боргу в $3 млрд, що взятий урядом колишнього президента Януковіча. Кабінет міністрів 18 грудня оголосив про введення мораторію на виплату всіх боргів Росії, у тому числі боргу КБ "Південне" і "Укравтодору" на загальну суму $3,58 млрд.
  • Венеціанська комісія вважає закон про декомунізацію недемократичним. Українським парламентаріям дано рекомендації, які дозволять привести закон у відповідність до стандартів Ради Європи.

Тренди


  • У Києві за зачиненими дверима відбулася зустріч українських олігархів, на якій обговорювалася економічна ситуація в Україні та варіанти виходу з економічної кризи. Учасники створили робочу групу для підготовки звернення до українського суспільства. Зарубіжні ЗМІ та політики неодноразово заявляли, що деолігархізація в Україні не проводиться, тому зустріч виглядає спробою найбільших бізнесменів розробити стратегію збереження своїх капіталів з мінімальними поступками суспільству шляхом формального або неформального договору з президентом і його оточенням про розподіл сфер впливу.

No comments:

Post a Comment