October 26, 2015

25.10.2015 Україна: Головні теми доби - В Україні відбулися вибори до місцевих органів влади

В Україні відбулися вибори до місцевих органів влади
В Україні відбулися вибори до місцевих органів влади

Головні події і теми дня 25.10.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • В Україні відбулися місцеві вибори.
  • Прем'єр-міністр Яценюк заявив, що Венеціанська комісія не заперечує проти повного перезавантаження судової системи.
  • Гуманітарний конвой Червоного Хреста доставлено на окуповану територію.

В Україні

  • В Україні відбулися вибори до місцевих органів влади. За офіційними даними, явка становила трохи більше 46 %. У процесі проведення виборів громадянська мережа "Опора" виявила більше тисячі порушень, які, на думку спостерігачів, не вплинули на їх загальний результат. Вибори в Сватовому, Красноармійську, Лисичанську та Маріуполі не відбулися. У Сєвєродонецьку та Рубіжному вибори можуть бути визнані недійсними через численні помилки в бюлетенях. За результатами екзит-полів, у Харкові в першому турі перемогу здобув чинний мер Кернес, в інших великих містах 15 листопада відбудеться другий тур виборів.
  • Прем'єр-міністр Яценюк заявив, що Венеціанська комісія не заперечує проти повної заміни суддівського корпусу. Спроби скасування закону про люстрацію, на його думку, – наслідок "косметичних ремонтів" судової системи, яка вимагає перезавантаження.

Війна

  • За повідомленням штабу антитерористичної операції, день минув без обстрілів. За попередню добу поранено одного військовослужбовця. Зафіксовано обстріл селища "Жовтневий" на півночі Донецька.
  • За даними ЗМІ та спостерігачів, бойовики збивають українські герби з будівель у центрі Донецька.
  • Міжнародний Червоний Хрест поставив на окуповану територію Донбасу 560 тонн гуманітарних вантажів.
  • Місії ОБСЄ вперше з моменту боїв за плацдарм вдалося потрапити до Дебальцевого.

Україна та світ


  • У Польщі на парламентських виборах за результатами екзит-полів перемогла опозиційна партія Качиньського "Право і справедливість", яка отримає більшість у парламенті. Правляча партія "Громадянська платформа" посіла друге місце.
  • У Брюсселі відбувся екстрений міні-саміт ЄС щодо проблем біженців. У ньому взяли участь країни "балканського маршруту" мігрантів. Саміт визнав, що потік біженців – виклик, на який не можна відповісти тільки національними діями. Нарада прийняла рішення про негайне зміцнення контролю зовнішніх кордонів, перешкоджання пересуванню мігрантів до кордонів інших країн регіону, взаємне інформування, виділення Словенії на допомогу 400 додаткових поліцейських. Греція зобов'язалася збільшити можливості з прийому до 30 тис. біженців за рахунок фінансування УВКБ ООН. Лідери домовилися збільшити можливості з надання тимчасового притулку, їжі, медичної допомоги для всіх нужденних. Крім того, ЄС буде тісніше працювати з Туреччиною для реалізації плану дій щодо міграції. До фінансування проекту буде залучено кошти ЄІБ, ЄБРР та Банку розвитку Ради Європи.

No comments:

Post a Comment