September 28, 2015

27.09.2015 Україна: Головні теми доби - Прем'єр-міністр Великої Британії Кемерон пообіцяв Україні військово-технічну допомогу

Прем'єр-міністр Великої Британії Кемерон пообіцяв Україні військово-технічну допомогу
Прем'єр-міністр Великої Британії Кемерон пообіцяв Україні військово-технічну допомогу

Головні події і теми дня 27.09.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Прем'єр-міністр Великої Британії Кемерон пообіцяв Україні військово-технічну допомогу.
  • У Києві сталася перестрілка за участі помічників депутатів від Радикальної партії.

В Україні

  • Президент Порошенко виступив на саміті зі сталого розвитку в рамках Генеральної Асамблеї ООН. Він заявив, що Україна витрачає щодня на війну в Донбасі $5 млн, розтрачуючи кошти, необхідні для розв'язання соціальних проблем, у тому числі для допомоги півтора мільйонам вимушених переселенців.
    Під час зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Кемероном було досягнуто домовленості про відправку військових інструкторів і цільової допомоги Збройним силам України. На думку керівників держав, "вибори" в Донбасі зруйнують мінські домовленості.
    Також відбулася зустріч Порошенка із канцлером Німеччини Меркель. Обговорювалися питання підготовки до зустрічі глав держав у "нормандському форматі", запровадження зони вільної торгівлі з ЄС і безвізового режиму для громадян.
  • Прем'єр-міністр Яценюк вважає, що Україна готова провести місцеві вибори в Донбасі після відновлення контролю за кордоном з Росією та дії українського законодавства на окупованій території. Він заявив, що Україні потрібно постійне припинення вогню, а не тимчасове – на період проведення Генеральної Асамблеї ООН.
  • Спікер Верховної Ради Гройсман висловився за підвищення заробітних плат народним депутатам, але одночасне введення штрафів за прогули та бійки. Зарплату держслужбовцям він пропонує прив'язати до результатів їхньої роботи.

Війна

  • У Донбасі зберігається відносне затишшя. Унаслідок підриву на мінах загинув один військовослужбовець, ще один – поранений. У районі Артемівська тричі були обстріляні позиції української армії.
  • Вибух біля будівлі СБУ в Одесі кваліфіковано як теракт.

Україна та світ


  • Під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН президент Білорусі Лукашенко заявив: якщо не зупинити кровопролиття в Донбасі, то ситуація може призвести до нової світової війни.
  • Проросійська опозиція, яка проводить мітинги в центрі столиці Молдови, висунула президенту ультиматум з вимогою відставки.
  • На дострокових парламентської виборах в іспанській автономній області Каталонія абсолютну більшість здобули прихильники незалежності регіону.

No comments:

Post a Comment