September 20, 2015

19.09.2015 Україна: Головні теми доби - У ЗМІ опубліковано матеріали про проведення виборів в окупованому Донбасі за спеціальним законом

У ЗМІ опубліковано матеріали про проведення виборів у Донбасі за спеціальним законом
Опубліковано матеріали про проведення виборів у Донбасі за спеціальним законом

Головні події і теми дня 19.09.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У ЗМІ опубліковано матеріали про проведення виборів в окупованому Донбасі за спеціальним законом.
  • Кримські татари та активісти готуються до блокади Криму.
  • США спростували повідомлення ЗМІ про невдоволення керівництвом України у проведенні реформ.

В Україні

  • Заступник глави адміністрації президента Шимків заявив, що допомогу Євросоюзу на модернізацію державного управління заблоковано через неприйняття парламентом закону про державну службу. Також він повідомив, що детективи антикорупційного агентства стали до роботи, але без призначення антикорупційного прокурора результати їх розслідування не можуть бути передані до суду.
  • За оцінкою експертів, у разі заборони російським авіакомпаніям на польоти над територією України втрати державного підприємства з обслуговування повітряного руху "Украерорух" можуть становити до $150 млн.

Війна

  • У Донбасі війна переходить до фази дії диверсійних груп. За повідомленням спікера штабу АТО, перестрілки практично припинилися, але армія продовжує зазнавати втрат. Унаслідок підриву на розтяжці в Луганській області загинув один військовослужбовець, ще одного поранено. Спостерігачі ОБСЄ заявляють про триваючі перестрілки та застосування бойовиками мінометів у районі Донецького аеропорту. Із передової повідомляють про обстріли Мар'їнки.
  • У Донецькій області повним ходом іде підготовка до "місцевих виборів", оголошених лідером терористів Захарченком.
  • Кримські татари та активісти готуються до блокади Криму. Міліція закликає громадян до проведення акції у рамках чинного законодавства та недопущення провокацій і заявляє про забезпечення її учасників наметами, харчуванням та питною водою.
  • Майора російської армії, захопленого прикордонниками під час перевезення вантажу боєприпасів, суд випустив під підписку про невиїзд, оскільки всю відповідальність на себе взяв водій. Радник голови СБУ Тандем заявляє, що російського військовослужбовця можуть обміняти, але рішення про це має ухвалити президент.
  • Міністр оборони Полторак повідомив, що, починаючи з наступного року, харчування армії буде організовано за стандартами НАТО.
До армії вже передано 62 танка, до кінця року буде поставлено ще 31, а також 10 бронемашин "Дозор-Б".

Україна та світ

  • Глава МЗС Німеччини вважає позитивним сигналом зниження ескалації у Донбасі, але закликає сторони повністю виконувати мінські домовленості.
  • МЗС Великої Британії заявило, що ситуація в Сирії через російську присутність стає складнішою. За повідомленнями ЗМІ, урядові війська використовують проти ісламістів високоточну російську зброю.
  • У країнах Європи зростає невдоволення діями Єврокомісії щодо запобігання нелегальної міграції. Болгарія, Чехія, Хорватія та інші країни перекривають свої кордони для мігрантів. Чехія загрожує оскаржити в Європейському суді квоти на прийом мігрантів.
  • Президент Росії Путін у ході навчань в Оренбурзькій області заявив, що до Збройних сил надійшло понад 2 тис. одиниць військової техніки, включаючи новітні винищувачі й вертольоти, БПЛА, комплекси ППО, РЕБ, бойові машини піхоти та десанту. Путін розпорядився підписати з Білоруссю угоду про створення на її території авіабази.

Тренди


  • У виданні "Дзеркало тижня" опубліковано матеріали, що свідчать про підготовку під час мінських переговорів спеціального закону, який забезпечує можливість проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу. Експерти говорять про суперечність таких дій Конституції України та раніше прийнятим законодавчим актам. На думку більшості військових аналітиків, незважаючи на зусилля Європи щодо заморожування конфлікту в Донбасі, Путін не відмовиться від можливості підриву економічної і політичної стабільності в Україні за допомогою своїх військ, розташованих у Донбасі. Крім того, він не планує надавати допуск українським силовим структурам до ділянки кордону України, що не контролюється, тому постачання бойовиків амуніцією, військовою технікою та боєприпасами буде продовжено.

No comments:

Post a Comment