August 30, 2015

29.08.2015 Україна: Головні теми доби - Кампанія з виборів до місцевих органів влади почнеться 5 вересня

Кампанія з виборів до місцевих органів влади почнеться 5 вересня
Кампанія з виборів до місцевих органів влади почнеться 5 вересня

Головні події і теми дня 29.08.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Кампанія з виборів до місцевих органів влади почнеться 5 вересня.
  • Лідер "Об’єднання Самопоміч" Садовий заявив про факти підкупу депутатів фракції під час голосування законопроекту щодо змін до Конституції.

В Україні

  • Лідер партії "Об'єднання Самопоміч" мер Львова Садовій повідомив, що йому відомо про підкуп членів партії під час голосування у Верховній Раді щодо проекту змін до Конституції. Із даного питання його викликають для допиту до Генеральної прокуратури. Одна із членів фракції у парламенті Пташник після зустрічі з президентом заявила, що їй нічого не відомо про факти підкупу. Глава Верховної Ради Гройсман опублікував на офіційному сайті парламенту заяву про підкуп, підписану депутатами "Самодопомоги".
  • Центральна виборча комісія оголосила про старт 5 вересня виборчого процесу з виборів до місцевих органів влади, за винятком частини територій, окупованих Росією, та низки населених пунктів поблизу лінії фронту в Донбасі, список яких було надано главами Донецької і Луганської військово-цивільних адміністрацій. Президент Порошенко наполягає, щоб в Маріуполі, Краматорську та Слов'янську вибори відбулися обов'язково.

Війна

  • У ході боїв у Донбасі, за офіційними даними, загинуло двоє військовослужбовців, троє – поранено. У районі Донецька тривають безперервні бої, бойовики обстрілюють населені пункти в околицях міста та позиції української армії.

Україна та світ

  • Канцлер Німеччини Меркель і президент Франції Олланд у ході телефонних переговорів з президентом РФ Путіним заявили, що проведення "виборів" у донбаських "республіках" порушить мінські угоди. Путін наполягає, що Україні потрібно вести прямий діалог з бойовиками Донбасу та зняти фінансово-економічну блокаду з регіону. Він звинуватив Україну в обстрілі населених пунктів на окупованій території і нарощування військової присутності українських військ уздовж лінії розмежування.
  • Державний департамент США висловив підтримку реформи українській поліції.
  • На думку міністра оборони США Картера, агресивні дії Росії і поява "ісламської держави" є найбільшими загрозами безпеці США. Він пообіцяв застосувати заходи стримування проти Путіна у разі загострення ситуації.

No comments:

Post a Comment