August 16, 2015

15.08.2015 Україна: Головні теми доби - Президент Польщі Дуда запропонував включити до складу учасників мінських переговорів сусідів України

Президент Польщі Дуда запропонував включити до складу учасників мінських переговорів сусідів України
Польща бажає брати участь в мінських переговорах

Головні події і теми дня 15.08.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Президент Польщі Дуда запропонував включити до складу учасників мінських переговорів сусідів України.
  • Проти "Комітету порятунку України" колишнього прем'єр-міністра Азарова порушено кримінальну справу.

В Україні

  • Прокуратура порушила кримінальну справу проти "Комітет порятунку України", створеного у Москві колишнім прем'єр-міністром Азаровим за фактом закликів до захоплення влади з використанням ЗМІ.

Війна

  • Загальна кількість обстрілів бойовиками позицій української армії і населених пунктів дещо знизилася, проте в околицях Донецька – зросла. Українське військо отримало дозвіл на вогонь у відповідь з артилерії. Бойовики, як і раніше, не допускають спостерігачів ОБСЄ до інспектування кордону з Росією та місць базування важкої техніки й артилерії. За офіційними даними, за добу поранено двоє військовослужбовців.
  • СБУ масово затримує в прифронтовій смузі диверсантів, знешкоджує схрони зі зброєю.
  • Спікер Генерального штабу Селезньов заявив, що в Донбасі побудовано тільки першу лініюя оборони, другу й третю все ще будують.

Україна та світ

  • У світі відзначили 70-у річницю закінчення Другої світової війни. 15 серпня 1945 року Японія підписала капітуляцію.
  • Польський президент Дуда пропонує президенту Порошенку новий формат переговорів щодо припинення війни у ​​Донбасі за участі Польщі та інших сусідів України. Він заявив, що зовнішньополітичні відомства готують його зустріч з президентом Порошенком. Польща залишиться надійним партнером України на Європейському континенті у протидії російській агресії.
  • Європейська зовнішньополітична служба підтвердила, що угода про зону вільної торгівлі України та ЄС почне діяти з 1 січня 2016 року. Терміни не мають змінюватися, про що було домовлено на тристоронній зустрічі Росії, ЄС та України на рівні міністрів.

Тренди


  • Народний депутат Купрій заявив, що ратифікацію Римського статуту, що вводить в Україні юрисдикцію Гаазького Міжнародного кримінального суду, гальмує особисто президент Порошенко.
  • Президент Порошенко замінив більшість голів обласних і районних адміністрацій України. Спостерігачі вважають, що це зроблено напередодні підготовки до місцевих виборів з урахуванням результатів виборів до парламенту. Метою є забезпечення перемоги його партії, для чого мобілізується адміністративний ресурс.

No comments:

Post a Comment