July 13, 2015

12.07.2015 Україна: Головні теми доби - Лідер "Правого сектора" Ярош прибув до Ужгорода для врегулювання інциденту

Лідер "Правого сектора" Ярош прибув до Ужгорода для врегулювання інциденту
Лідер "Правого сектора" Ярош прибув до Ужгорода для врегулювання інциденту

Головні події і теми дня 12.07.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Лідер "Правого сектора" Ярош прибув до Ужгорода для врегулювання інциденту.
  • Влада та громадянське суспільство коментують події навколо Мукачевого.
  • "Правий сектор" вивів частину підрозділів із зони бойових дій і готовий підтримати протестувальників у Києві.
  • Порошенко готовий ветувати закон про реструктуризацію валютних кредитів.

В Україні

  • Ситуація в Ужгороді залишається, як і раніше, напруженою. Бійці "Правого сектора" відмовляються скласти зброю, оскільки не вірять у справедливе розслідування. У мережі Інтернет з'явилися фотографії, де поруч зі співробітниками міліції перебувають озброєні цивільні. Керівництво МВС заявило, що це працівники міліції, однак на знімках зброя в їх руках не є табельною. Спостерігачі повідомляють про переміщення великої кількості бойової техніки у напрямку району інциденту. Лідер "Правого сектора" Ярош прибув до Закарпаття та намагається врегулювати ситуацію. СБУ заявляє про готовність штурму. До Мукачевого прибули спостерігачі ОБСЄ. Президент Порошенко скликає військовий кабінет щодо подій у Мукачевому в понеділок.
  • Керівництво МВФ попередило про негативні наслідки прийняття семи фіскальних законопроектів наступного тижня.
  • Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою може бути підписано найближчим часом.

Війна

  • У Донбасі ситуація залишається, як і раніше, складною. Бойовики обстріляли житлові квартали Попасної та Авдіївки, пошкоджено Авдіївський коксохімзавод, поранено кілька мирних жителів. Російські війська та з'єднання бойовиків проводять перегрупування, отримують підкріплення з Росії, проводять розвідку боєм. На території, що примикає до зони бойових дій, зафіксовано появу новітньої російської техніки. За минулу добу українська армія втратила двох – убитими, п'ятеро військовослужбовців поранено.
  • Президент Порошенко заявив, що Росія нарощує концентрацію військ на кордоні, що підтверджується не тільки української розвідкою, але й оперативними даними США та НАТО.

Україна та світ

  • Саміт глав урядів 19 країн ЄС прийняв рішення поки залишити Грецію в єврозоні. Країна просить збільшити обсяг допомоги для виходу з фінансової кризи з €55 млрд до €86 млрд, причому €22 млрд їй потрібні до кінця серпня. В обмін на надання допомоги комітет кредиторів вимагає до 15 липня провести через парламент закони про пенсійну реформу, зміну оподаткування та підвищення ПДВ. Крім того, від Греції вимагають передати державні активи на €50 млрд євро для подальшої реалізації і покриття заборгованості, а кредиторам має бути надано право ветувати рішення грецького уряду. В іншому випадку Європа готова запустити процес виведення Греції з єврозони.
  • Генеральний секретар НАТО заявив, що в будь-якому випадку Греція залишиться членом Альянсу.

Тренди


  • Події у Мукачевому показали ступінь недовіри суспільства до влади, яка намагається довести, що винуватцем інциденту був "Правий сектор". Однак коментарі керівництва місцевої міліції, народного депутата Ланьо (колишнього кримінального авторитета) та ЗМІ свідчать про системну корупцію в органах влади, яка з Майдану не зробила жодних спроб для припинення контрабанди, а лише перерозподілила частки в цьому кримінальному бізнесі.

No comments:

Post a Comment