October 29, 2014

28.10.2014 Україна: Головні теми доби - Центральна виборча комісія практично завершила електронний підрахунок голосів на позачергових виборах до Верховної Ради

Центральная избирательная комиссия практически завершила электронный подсчет голосов на внеочередных выборах в Верховную Раду

Головні події і теми дня 28.10.2014 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"


Центральна виборча комісія практично завершила електронний підрахунок голосів на позачергових виборах до Верховної Ради. Переговори про створення правлячої коаліції у самому розпалі. Бойовики ЛНР і ДНР за підтримки Росії нарощують військові сили. Двері НАТО для України відкрито, але вона поки не подала заявку.

В Україні

  • Електронний підрахунок голосів на позачергових виборах практично завершено. Як і раніше за партійними списками лідирують "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка" і "Самопоміч". Серед тих, що пройшли до Верховної Ради за мажоритарними округами, – близько 70 депутатів минулого скликання, які голосували за диктаторські закони екс-президента Януковича, відомі корупціонери. Депутатом стане також син чинного президента.
  • За фактами підкупу виборців відкрито 120 кримінальних справ.
  • Дві партії – переможці виборів ведуть переговори про створення коаліції, розподіл портфелів в уряді та комітетів – у парламенті. "Самопоміч" в переговорах участі не бере.
  • Офіційний курс гривні залишається незмінним: 12,95 грнҐ$, 16,42 грн/€ (+3 коп.), 3,08 грн / 10 руб (-1 коп.). Але котирування на міжбанківській біржі помітно зросли, незважаючи на оголошення Нацбанком чергового аукціону з продажу валюти в сумі $ 300 млн. МВФ у цілому позитивно оцінює адміністративні заходи НБУ зі стабілізації курсу, але чекає скасування обмежень, які вже спричинили появу чорного ринку валюти. Черговий транш стабілізаційного кредиту, запланований на грудень, може бути отриманий тільки на початку 2015 року, рішення про його надання буде прийнято на раді директорів фонду в грудні.
  • Збитки найбільших банків через військовий конфлікт в Донбасі можуть сягнути 60 млрд грн.

Театр воєнних дій

  • Терористичні Донецька і Луганська "республіки", у порушення мінських домовленостей, готуються провести власні "вибори", які вже заздалегідь підтримує президент РФ Путін. Міжнародне співтовариство та президент України Порошенко заявляють, що результати незаконних "виборів" ніколи не буде визнано світом.
  • Ситуація в районі бойових дій залишається напруженою, терористи проводять обстріли та розвідку боєм на різних ділянках зони конфлікту. Відбито чергову атаку на Донецький аеропорт.
  • Кількість кадрових військовослужбовців РФ в Україні збільшується, вони фактично керують основними діями терористів, російська армія підвозить техніку та боєприпаси, розгортає системи ППО, електронної і радіорозвідки.
  • Черговий російський "гуманітарний конвой", просування якого не узгоджене з Україною і міжнародними благодійними організаціями, прямує до кордонів України.
  • Терористи продовжують безкоштовно споживати газ та інші ресурси. Уряд України поки не готовий відключити території від джерел постачання.

Україна і світ

  • Канада, разом зі США та іншими країнами Заходу, жорстко реагуватиме на агресивну політику Росії в Україні й готова до нових санкцій.
  • Російські кампанії і банки намагаються оскаржити в судах санкції ЄС, чергові позови подали "Газпром-нафта" і банк "ВТБ".
  • За заявою нового глави НАТО Столтенберга, Україна стане членом Альянсу, як тільки буде до цього готова. Рішення про можливість вступу було прийнято ще на бухарестському саміті в 2008 році, проте заявка від України досі не надходила.
  • Сенатор США Інгоф на прес-конференції повідомив, що США в найближчі тижні надасть Україні зброю для захисту.
  • Рішення про передання Росії вертольотоносця класу "Містраль" буде остаточно прийнято Францією в листопаді.

Тренди

  • Переговори про створення нової правлячої коаліції у Верховній Раді демонструють прагнення Порошенка підпорядкувати собі весь силовий блок.

No comments:

Post a Comment