October 08, 2014

07.10.2014 Україна: Головні теми доби - Оголошений удруге "​​режим тиші" у зоні бойових дій

Прокурор, який займається розслідуванням поразки українських військ у районі Іловайська, заявив, що винними у події є бійці одного з батальйонів, які залишили свої позиції.

Головні події дня 07.10.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


Оголошений удруге "​​режим тиші" у зоні бойових дій був порушений бойовиками вже цієї ночі. ОБСЄ в упор не бачить порушень режиму перемир'я бойовиками. Українська влада сподівається відновити контроль над державним кордоном за міжнародного сприяння.

В Україні

  • Кабмін розглядає можливість введення точкових санкцій проти російських компаній і товарів некритичного імпорту.
  • Президент Порошенко вважає надзавданням відновлення контролю над державним кордоном, а будь-які торги про її перенесення – політичною спекуляцією.
  • Верховна Рада внесла зміни, що дозволяють вести кримінальне провадження щодо осіб, які сховалися від органів слідства та суду, що дозволить заочно виносити судові рішення у справах колишнього президента Януковича та його оточення. Також у першому читанні ухвалено закони про створення Антикорупційного бюро в рамках стратегії, розробленої Кабінетом Міністрів, і закон про запобігання корупції, що передбачає механізм декларування доходів чиновниками.
  • Сергій Бубка переобраний президентом Національного олімпійського комітету на наступні чотири роки.
  • На думку федерації профспілок, кількість осіб, що нелегально працюють, становить не менше 30 % і продовжує стрімко зростати, що пов'язано з конфіскаційною податковою політикою. Нелегали працюють без соціального захисту та охорони праці.
  • Офіційний курс гривні змінився незначно: 12,97 грн/$ (+2 коп.), 16,29 грн/€ (-5 коп.), 3,24 грн/10 руб (-2 коп.). Глава НБУ Гонтарева дала розгорнуту прес-конференцію, на якій пояснила дії регулятора щодо банків, які розгойдують курс і притримують продану їм готівкову валюту.

Київ

  • Зустріч мера Кличка з помічником держсекретаря США Нуланд була присвячена питанням інвестицій, енергозбереження та покращення систем безпеки. Нуланд пообіцяла направити до Києва фахівців для консультування у сфері охорони порядку та громадської безпеки.

Театр воєнних дій

  • Минулої доби обстріли і напади терористів на позиції української армії значно посилились, загинули – 5 і поранено 28 військовослужбовців. Штурм Донецького аеропорту не припиняється.
  • У зоні бойових дій в Донбасі вдруге оголошено режим "тиші" з 18:00 7 жовтня, жителі Донецька свідчать про продовження обстрілів з ​​боку бойовиків. Протягом доби в результаті обстрілів Донецька і Попасної загинуло кілька мирних жителів, зруйновано будинки та об'єкти інфраструктури.
  • Спостерігачі ОБСЄ "не зафіксували" атак та артилерійських обстрілів з боку бойовиків, про що йдеться в офіційному повідомленні організації, одночасно підкреслено відповідальність української армії за обстріли та спростовано повідомлення РНБО.
  • Глава СБУ Наливайченко повідомив, що служба щодня затримує терористичні, диверсійні групи і провокаторів як в зоні бойових дій, так і в центральній частині України.
  • Прокурор, який займається розслідуванням поразки українських військ у районі Іловайська, заявив, що винними у події є бійці одного з батальйонів, які залишили свої позиції.
  • Прокуратура порушила кримінальні справи проти чиновників Міністерства оборони, які закуповували паливо та екіпіровку за завищеними цінами, і колишніх міністрів оборони та начальників Генерального штабу, чия діяльність призвела до розвалу армії і втрати її боєздатності.

Україна і світ

  • Помічник Держсекретаря США Нуланд заявила, що єдиним способом часткового зняття санкцій щодо Росії є повне виконання нею умов мінського меморандуму, додаткові санкції буде введено в разі продовження агресії.
  • Молдовська влада оштрафувала російські телеканали, що працюють у країні, за суб'єктивну та брехливу інформацію про події в Україні.
Тренди

  • Соціологічні опитування підтвердили, що українці дуже прагнуть миру, але не готові платити за це будь-яку ціну, у тому числі, відмовлятися від державного суверенітету.

No comments:

Post a Comment