September 15, 2014

14.09.2014 Україна: Коротко про головне - Партії проводять передвиборчі з'їзди на фоні масових порушень бойовиками режима припинення вогню в Донбасі

Хроніка подій дня 14.09.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


Українські політики активно займаються передвиборчими іграми, включаючи в списки партій бойових командирів, поки в Донбасі під час оголошеного "​​припинення вогню" гинуть українські військові і мирні жителі, а Росія концентрує сили вторгнення.

В Україні

  • Політичні партії та блоки "Солідарність" (блок Порошенка), "Народний фронт" Турчинова і Яценюка, "Батьківщина" Тимошенко, "Громадянська позиція" Гриценка і "Демократичного альянсу", Радикальна партія Ляшка, ВО "Свобода", "Самопоміч" та "Воля "провели з'їзди і оприлюднили списки кандидатів у депутати. Серед кандидатів - безліч учасників бойових дій, журналістів і діячів культури, а також лідери партій і депутати нинішнього парламенту.
    Партія регіонів, яка мала у минулому парламенті близько половини депутатів, у зв'язку з падінням рейтингу відмовилася від участі в позачергових виборах.
    Партія "Опозиційний блок" яка створена з колишніх членів партії регіонів і проросійських політиків, представить своїх кандидатів найближчим часом.
    Експерти заявляють, що позачергові вибори не приведуть до ідеологічного прориву, а проходження до складу Верховної Ради одіозних політиків, які заплямували себе співпрацею з окупантами, участю в антімайдановскіх голосуваннях і пособництвом з терористами і сепаратистами, більш ніж ймовірно.

Театр військових дій

  • За повідомленням Центру звільнення полонених, в заручниках у терористів в Донбасі знаходиться 853 особи, 408 вважаються зниклими без весті. За заявою президента Порошенка 73 людини були звільнені в Донецьку, раніше він сказав, що до кінця тижня буде звільнено 500 осіб.
  • Бойовики піддали Донецьк інтенсивним обстрілам, під час яких загинуло, принаймні, троє мирних жителів, житловим кварталам нанесені значні пошкодження.
  • Під Кіровському під час інспекційної поїздки група інспекторів ОБСЄ потрапила під мінометний обстріл, жертв серед персоналу немає.
  • Терористи безперервно обстрілюють донецький аеропорт з артилерії та систем залпового вогню, українські війська утримують позиції з останніх сил, троє захисників загинуло, є поранені. Їм заборонено застосовувати проти бойовиків артилерію й авіацію в зв'язку з режимом "припинення вогню".
  • Росія продовжує інтенсивну повітряну развідку українській території за допомогою безпілотних літальних апаратів.
  • В окупованому Криму відбулися вибори до місцевих органів влади, паралельно з виборами в регіонах РФ. Кримські татари масово бойкотували процес. Український МЗС назвав вибори нелегітимними і попередив, що їх результати будуть нікчемними, а причетні до організації та проведення голосування будуть нести відповідальність за українським законодавством. У той же час в участі у виборах був помічений депутат чинної Верховної Ради від Криму Дейч.

Україна і світ

  • Міністр оборони Гелетей заявив, що деякі з країн НАТО почали поставки озброєння в Україну.
  • Міністр закордонних справ РФ Лавров в телевізійному інтерв'ю заявив, що Москва не наполягатиме на федералізації України, головне, "щоб росіяни могли жили в Україні і могли впливати на її зовнішню політику".

Тренди


  • 100 днів президентства Порошенко пройшли без жодної згадки в офіційних ЗМІ, у зв'язку з тим, що жодної з передвиборчих обіцянок виконано не було.

No comments:

Post a Comment