September 08, 2014

07.09.2014 Україна: Коротко про головне - У Донбасі встановилося хитке перемир'я, яке регулярно порушується бойовиками

Наблюдатели ОБСЕ зафиксировали нарушение перемирия в Донецке

Хроніка подій дня 07.09.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

У Донбасі встановилося хитке перемир'я, яке регулярно порушується бойовиками,що  обстрілювають позиції української армііі і житлові квартали міст. Йде обмін обмін полоненими, Росія вводить в Донбас додаткову техніку і військові підрозділи.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Яценюк не виключив введення воєнного стану в разі провалу перемир'я в Донбасі та назвав умови для досягнення реального перемир'я в Донбасі - відновлення повного контролю України над державним кордоном після припинення вогню і виведення російських військ і бойовиків з території країни.
  • Лідер партії "Громадянська позиція" Гриценка заявив, що на виборах до Верховної Ради буде сформовано спільний список з партією "Демократичний альянс".

Театр військових дій

  • Спостерігачі ОБСЄ зафіксували порушення перемир'я в Донецьку, де терористи обстріляли міжнародний аеропорт, який знаходиться під контролем української армії, однак про скасування перемир'я мова не йде. Бойовики продовжують обстрілювати з артилерії міста і позиції української армії.
  • У Донецьку звільнено 15 українських військових, захоплених російськими бойовиками в Іловайську, також в Луганській області в Міловому повернуті з території Росії 2 українських солдата.
    32 військовослужбовців самостійно вирвалися з оточення під Іловайськом.

Україна і світ

  • На спільній прес-конференції прем'єр-міністрів Австралії і Малайзії було повідомлено, що, на думку малайзійських слідчих, літак рейсу MH-17 був збитий ракетою "земля-повітря" з території, контрольованої бойовиками.
  • Офіційні представники США, Норвегії, Польщі, Італії та Франції спростували заяву помічника президента - лідера партії "Блок Порошенко" Луценка про постачання в Україну високотехнологічної зброї.
  • Президент Європарламенту ван Ромпей заявив, що нові санкції, які будуть введені проти Росії 9 вересня, можуть бути скасовані, в разі серйозної деескалації конфлікту в східній Україні.
  • ЄС виділив своїм сільгоспвиробникам додаткову фінансову допомогу для боротьби з наслідками російського ембарго.

Тренди


  • Після закриття поромної переправи через Керченську протоку Крим буде, фактично, відключений від всіх джерел постачання, тому шанси на перемир'я в Донбасі близькі до нуля і Росія, ймовірно, спробує пробити сухопутний коридор до Перекопського перешийку вздовж узбережжя Азовського моря.

No comments:

Post a Comment