August 28, 2014

27.08.14 Україна: Коротко про головне -пряме вторгнення Росії в Україну, старт передвиборчої кампанії до Верховної Ради, гривня тримається з останніх сил

Heavy fights with Russian regular army units are ongoing in the south of Donetsk region in Novoazovsk district, in Illovaysk, Starobeshevo and Amvrosyivka.

Хроніка подій дня 27.08.14 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

В Україні

  • Вступив в силу указ президента Порошенко про припинення повноважень парламенту і початку з 28 серпня передвиборчої кампанії, яка проводитиметься за старим виборчим законом з закритими списками кандидатів. В рамках підготовки до виборів проведено з'їзд пропрезидентської партії "Солідарність", перейменованої в "Блок Порошенка", серед учасників з'їзду помічені перебіжчики з інших партій, експерти не виключають прісутність у виборчих списках Блоку Порошенка колишніх членів партії регіонів. На з'їзді президент Порошенко закликав демократичні партії йти на вибори єдиною командою.
  • Гривня знову помітно подешевшала: 13,89 грн / $ (-23 коп), 18,32 грн / € (-31 коп), 3,84 грн / 10 руб (-6 коп). Катастрофічного падіння курсу вдалося уникнути в результаті інтервенції Національного банку і переговорів глави НБУ Гонтаревої з банкірами. Протягом дня котирування по долару, які доходили до рівня 14,3-14,8 грн / $, опустилися до 13,5-14,0 грн / $.

Київ

  • У Києві найближчим часом на базі існуючих лікувальних установ планується створити сім лікарень інтенсивної терапії.

Театр військових дій

  • Радник міністра внутрішніх справ Шкіряк заявив в телеаізіонном інтерв'ю, що російські війська вторглися до України по трьох напрямках.
  • Тривають важкі бої з регулярними частинами російської армії на півдні Донецької області в Новоазовському районі, Іловайську, Старобешеве і Амвросіївці. Російські війська намагаються оточити українських військових, розгортають оперативні штаби на українській території і ведуть обстріли прикордонних районів України з важкої артилерії. Українська армія залишила Новоазовськ, який знаходиться в 40 км від Маріуполя - тимчасового центру державної влади в Донецькій області.
    Українські військові проводить наступальні операції по всій території Луганської області.
    У Луганську, Донецьку та Макіївці тривають важкі позиційні бої з терористами, які отримали підкріплення з Росії.
  • Кількість одиниць бойової техніки, що увійшла в Україну, вимірюється сотнями, кількість найманців і військовослужбовців, що приймають участь у війні з Україною - тисячами. Колони щодня перетинають кордон України, не приховуючи розпізнавальних знаків, під прапорами РФ.
    За повідомленням члена президентської ради РФ Кривенко з усієї країни надходять повідомлення від батьків військовослужбовців, імовірно відправлених на війну в Україну.

Україна і світ

  • Для просування інформації про агресію Росії користувачі українського інтернету за кілька годин вивели в світовий тренд соцмережі Твіттер, що об'єднує понад 270 млн активних користувачів по всьому світу, хештег #RussiaInvadedUkraine.
  • Незважаючи на попередні домовленості між президентами Порошенко і Путіним про звільнення заручників, воронезький суд залишив під вартою до 30 жовтня і направив на примусову психіатричну експертизу в Москву українську льотчицю Надію Савченко, захоплену в Луганській області терористами ЛНР і незаконно переправлену на територію Росії.
  • Речник Держдепартаменту США Псакі на брифінгу заявила, що Росія перейшла до прямого військового вторгнення в Україну. Європейські лідери в двосторонніх переговорах заявили про необхідність збільшення тиску в зв'язку агресією в Донбасі. Канцлер Німеччини Меркель у телефонній розмові зажадала від президента Путіна роз'яснень з приводу присутності російських військ на території України і негайної деескалації ситуації. Міністр закордонних справ Швеції Більдт назвав події в Донбасі війною Россі проти України.
  • Швейцарія, вслід за ЄС, ввела санкції проти найбільших російських банків, авіакомпанії "Добролет", військового концерну "Алмаз-Антей" та низки фізичних осіб, які пов'язаних з анексією Криму чи фінансують терористів в Україні.

Тренди

  • У відповідь на анексію Криму, пряме військове вторгнення і підтримку терористів у Донбасі, Україна, на відміну від своїх іноземних партнерів, не запровадила ніяких санкцій по відношенню до Росії, що призводить до відсутності суттєвої військової і фінансової підтримки з боку Європи і США і невизнання Росії агресором.

No comments:

Post a Comment