August 27, 2014

Хроніка подій дня 26.08.14 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

У Мінську відбулися переговори на вищому рівні у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Росія, Казахстан, Білорусь).

В Україні

  • Голова ЦВК Охендовський озвучив суму, яка необхідна для проведення позачергових парламентських виборів - 986 млн грн і заявив, що гроші будуть виділені з резервного фонду уряду. У зв’язку з тим, що виборчий закон не був змінений, до нового складу Верховної Ради мають бути обрані 438 депутатів (12 мажоритарних округів окупованого Криму будуть виключені з процесу).
  • Новий діловий тиждень ознаменувався черговим історичним мінімумом офіційного курсу гривні: 13,66 грн/$ (-30 коп), 18,02 грн/€ (-31 коп), 3,78 грн/10 руб (-10 коп). Протягом дня на міжбанківському ринку котирування коливалися в діапазоні 13,50-14,17 грн/$, 17,82-18,70 грн/€.
  • Національна комісія з радіозв'язку готова виділити частоти для стандарту 3G трьом українським операторам.
  • Міжнародне агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента в іноземній валют двох державних банків України - Ощадбанку та Укрексімбанку до "надзвичайно спекулятивного рівня" CCC.

Київ

  • Для економії газу зимові канікули в школах столиці триватумуть півтора місяця.
  • У Києві впроваджено спільне патрулювання мобільними групами, що складаються з працівників міліції та охоронних структур.
  • Очікується переділ ринку реклами в Києві. Мер Кличко ввів мораторій на видачу дозволів на розміщення зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до внесення змін в концепцію розвитку зовнішньої реклами

Театр військових дій

  • Ситуація в Донецьку залишається вкрай напруженою, місто піддається масованим обстрілам. За повідомленнями наших джерел, українська артилерія знищила на території міста кілька баз терористів. Тривають сильні перестрілки і артилерійські обстріли Луганська та Горлівки.
  • Українські прикордонники, які відбивали вторгнення диверсійної групи з РФ в пункті пропуску Красна Талівка в Луганській області, були обстріляні з російських вертольотів і зазнали важих втрат.
  • Йдуть запеклі бої в Іловайську і Старобішевому, українські військові запобігли прориву танків до Маріуполю в районі Новоазовска.Атака на Єленівку відбита. Стратегічна висота Савур-Могила залишається під контролем української армії, незважаючи на безперервні контратаки.

Україна і світ

  • У Мінську відбулися переговори на вищому рівні у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Росія, Казахстан, Білорусь). За результатами переговорів на брифінгу президент України Порошенко заявив, що метою переговорів було досягнення миру і повноцінне закриття російсько-українського кордону.
    Він оголосив, що з Путіним досягнуто домовленості про звільнення незаконно утримуваних в Росії громадян України, про консультації начальників штабів двох країн для припинення вогню під контролем моніторингової місії ОБСЄ.
    Президент Путін повідомив, що планується відновити тристоронні переговори з енергетичних і газових проблем в форматі Росія - Україна - ЄС. З Порошенком, за його словами, він не обговорював предметно припинення вогню, оскільки це "внутрішня справа України", і готовий захищати економічні інтереси Росії, які постраждають від імплементації європейських стандартів на території України.
    Верховний комісар ЄС із закордонних справ Ештон запропонувала почати переговори про припинення вогню, встановлення контролю над кордоном і доставки гуманітарної допомоги в постраждалі регіони в соответтсвіі з міжнародними нормами.
  • Комітет солдатських матерів Росії, до якого звертаються батьки військових, які проходять строкову та контрактну службу в армії РФ, висунув вимогу прояснити їх долю у зв'язку з появою в українських соціальних мережах інформації про смерть або полонення російських військовослужбовців. У той же час з ЗМІ з'явилася інформація про велику кількість поранених російських вояків, які поступили в різні госпіталі.

Тренди


  • Під час переговорів на вищому рівні в Мінську питання Криму не розглядалося. Росія не визнає себе стороною конфлікту.

No comments:

Post a Comment