August 22, 2014

Хроніка подій дня 21.08.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

В результаті артилерійського обстрілу повністю зруйнований монумент на кургані Саур-Могила.

В Україні

  • Техніка та військові частини, задіяні в проведенні параду в Києві на честь Дня Незалежності України, відразу ж відправляться в райони бойових дій в Донбасі.
  • За повідомленням радника президента Порошенко Медведєва, парламент може бути розпущений вже 27 серпня. Існуючий закон про вибори народних депутатів передбачає вибори за мажоритарними округами, на виборах в яких партія розвитку України, прямий послідовник партії регіонів, планує отримати велику кількість голосів
  • Національний банк злегка відіграв різке падіння курсу гривні, що відбулося в середу: 13,11 грн/$ (+11 коп), 17,42 грн/€ (+24 коп), 3,62 грн/10 руб (+4 коп).
  • Порошенко вирішив продати свій бізнес за допомогою інвестиційної компанії Rothschild, з українського боку угоду буде супроводжувати компанія "Інвестиційний капітал Україна", колишній директор якої, Гонтарева, отримала посаду голови Національного Банку України.
  • Статистика Яндекса по соціальних мережах в Україні: перше місце за кількістю користувачів посідає "ВКонтакте" (понад 27 млн ​​акаунтів), друге - "Однокласники" (близько 11 млн), третє місце у Facebook (3,2 млн), а Твіттером користуються більш 430 тис. українців
  • За оцінками учасників ринку, обсяг туристичних послуг в Україні скоротився на 30-50%, що пов'язано з військовими діями і різким падінням курсу гривні, на зарубіжних напрямках більшість продажів складають економ-тури, багато чартерів скасовано.

Київ

  • Київська міська державна адміністрація відкрила доступ через веб-сайт до всіх документів, крім тих, які містять персональні дані. Такі документи можна буде отримати за письмовим запитом після вилучення з них інформації з обмеженим доступом.
    При цьому КМДА незаконно обмежила доступ киян на відкриті засідання комісій, зокрема, комісії з земельних питань.

Театр військових дій

  • Терористи обстрілюють житлові квартали міст, що знаходяться під їх контролем. Під час обстрілу Донецька серйозно зруйнований краєзнавчий музей, стадіон Ахметова, який знаходиться поруч, не пошкоджений, жодна з будівель і споруд, що належать Ахметову або "сім'ї" Януковича, не постраждали.
    Луганськ, в якому 19 днів відсутні вода, електрика і зв'язок, і який піддається безперервним обстрілам бойовиками, балансує на межі гуманітарної катастрофи.
    В результаті обстрілу повністю зруйнований монумент на кургані Саур-Могила.
  • Представники Міжнародного Червоного Хреста отримали гарантії безпеки від бойовиків, які контролюють Луганську область і готуються до супроводу російського "гуманітарного конвою" до Луганська. Україна наполягає на тому, щоб українська і російська гуманітарна допомога потрапила в Луганськ одночасно.
  • Тривають затяжні бойові дії в межах міст Донбасу, найзапеклішіі бої йдуть в Іловайську і в районі стратегічної висоти Саур-Могила.
  • РНБО не бачить причин у зміні формату операції в Донбасі, в зв'язку з відсутністю фактів  масового вторгнення військ Росії в східну Україну.

Україна і світ

  • Канцлер Меркель заявила, що Німеччина не направлятиме своїх військовослужбовців в Україну та Ірак, хоча в Ірак можуть поїхати військові інструктори; над врегулюванням конфлікту в східній Україні повинні працювати дипломати.
  • У відповідь на запропонований Росією проект резолюції Раді Безпеки ООН, що містить заклик про припинення вогню в Донбасі на період доставки гуманітарної допомоги, представник Держдепартаменту Харф повідомила, що США не бачать сенсу залучати ООН для припинення вогню, тому що терористи продовжують обстрілювати мирне населення і блокують доставку гуманітарної допомоги.
  • Генеральний Секретар НАТО Расмуссен заявив, що альянс серйозно зайнятий зміцненням спільної оборони і вважає можливим пряме вторгнення військ Росії в Україну.

Тренди


  • Росія прагне до максимального потоку біженців з східної України з метою використання їх для заселення Сибіру, Далекого Сходу, Нечорнозем'я, Півночі. Для цього розроблена федеральна програма прискореного отримання громадянства і планомірна відправка біженців у віддалені регіони авіатранспортом, звідки вони не мають можливості виїзду через відсутність коштів.

No comments:

Post a Comment