August 08, 2014

Хроніка подій дня 07.08.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Начальник СБУ Наливайченко на прес-конференції повідомив, що Росія планувала розпочати вторгнення 18 липня, після того, як в небі над Україною терористи повинні були збити літак Аерофлоту

Рівно півроку тому, 7 березня 2014 року, був опублікований перший регулярний випуск дайджесту.
Вітаємо всіх передплатників!
Залишайтеся з нами!

В Україні

  • Президент Порошенко підписав заяву про відставку секретаря РНБО Парубія.
  • Національний банк продовжив швидке зниження курсу гривні по відношенню до основних валют: 12,45 грн/$ (-10 коп), 16,63 грн/€ (-9 коп), 3,45 грн/10 руб. Котирування протягом дня коливалися на рівні: 12,40-12,63 грн/$, 16,59-16,85грн/€.
  • НБУ наказав банкам України призупинити здійснення всіх видів фінансових операцій в населених пунктах, що не контролюються українськими властями.
  • Валютні резерви НБУ за липень скоротилися на 6% і склали $ 16,07млрд. Зменшення резервів пов'язане з обслуговуванням державного боргу.
  • Президентська гілка влади, включаючи державні адміністрації, спробує до кінця року перейти на систему електронного документообігу, в рамках системи реформ, націлених на членство в Євросоюзі - повідомив президент Порошенко на засіданні комітету реформ.
  • Мер Харкова Кернес знову поміщений під домашній арешт в результаті відновлення слідства проти нього, тимчасово припиненого на період лікування після замаху.
  • Депутат Держдуми РФ лідер ЛДПР Жириновський офіційно викликаний на допит в Україну та арешту на підставі рішення Печерського суду.

Київ

  • У Києві працівниками комунальних служб за підтримки бійців батальйону "Київ-1" була зроблена спроба прибрати намети і барикади Майдану і звільнити проїзну частину Хрещатика. Активісти Майдану підпалили шини і змогли захистити намети в центральній частині площі, зміцнивши деякі барикади. "Правий сектор" висловився категорично проти силових методів розгону, підкресливши, що готовий виступити посередником у переговорах з активістами. На вечірньому Віче було заявлено, що знайдені міліцією зброя, російські паспорти і золото були підкинуті.

Театр військових дій

  • У зоні бойових дій бойовики підбили український санітарний вертоліт і винищувач МіГ-29, імовірно, із зенітно-ракетного комплексу "БУК"
  • Більшість міжнародних експертів, які досліджують місце падіння малайзійського "​​Боїнга", змушене покинути Україну, не завершивши пошукові роботи, в зв'язку з постійними обстрілами з боку терористів.
  • Начальник СБУ Наливайченко на прес-конференції повідомив, що Росія планувала розпочати вторгнення 18 липня, після того, як в небі над Україною терористами мав бути збитий літак Аерофлоту, який летів за маршрутом Москва-Ларнака, але, в результаті помилки терористів, був збитий малайзійський літак , що зірвало плани Путіна.
  • Терористи з артилерії і установок "Град" обстріляли Донецьк, Луганськ і Горлівку, є руйнування і жертви серед мирного населення. Українські війська ведуть бої на околицях Донецька та Луганська.
  • Росія продовжує поставки терористам танків, бронетехніки, артилерії і боєприпасів через ділянки кордону, що не контрольовані українськими військовими.
  • Виведено з оточення бійців 79-ї бригади, яка тримала оборону на кордоні з Росією в Луганській області. Частина бійців 72-ї бригади, змушених перейти кордон Росії через постійні перехресні обстріли з боку армії РФ і терористів, насильно утримуються на території РФ, п'ятеро офіцерів арештовано російської поліцією.
  • Мер міста Луганська, який пдтримував терористів  і організовував "референдум" про відділення від України, затриманий бійцями батальйону "Айдар".
  • Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою на 2 місяці на час проведення слідства "директора департаменту по зв'язках з громадськістю" ДНР Блоху за підозрою в організації терористичної організації.

Україна і світ


  • На зустрічі з Главою Верховної Ради Турчиновим Генеральний Секретар НАТО заявив, що альянс припиняє співпрацю з Російською Федерацією, зміцнює колективну оборону для захисту всіх членів НАТО. Він закликав Росію до припинення підтримки терористів в східній Україні, а також повідомив, що НАТО не постачатиме зброю в Україну, тому що цим займаються окремі країни, що входять в союз. Україна запрошена на вересневий саміт НАТО в Уельсі.
  • Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв вважає, що Крим може залишитися під контролем Росії до моменту закінчення президентства Путіна.
  • Уряд Росії ввів повну заборону на поставки яловичини, свинини, м'яса птиці, риби, сирів, молока та плодоовочевої продукції з Австралії, Канади, ЄС, США та Норвегії терміном на один рік на підставі указу, підписаного президентом Путіним, - повідомив прем'єр-міністр Медведєв на засіданні кабінету міністрів РФ.

No comments:

Post a Comment