July 28, 2014

Хроніка подій дня 27.07.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Українські війська швидким просуванням з Дебальцевого звільнили від терористів Шахтарськ і почали визволення Торезу, де був збитий малайзійський авіалайнер

В Україні

  • Відновлено канал Сіверський Донець-Донбас, найближчим часом вода надійде в міста Донецької області.
  • У Харкові під заставу, що була внесена екс-депутатом Царьовим були відпущені з СІЗО  бойовики, які захопили в квітні Харківську облдержадміністрацію.
  • В Одесі пройшов військово-морський парад, присвячений дню флоту України, військові кораблі увійшли на рейд Одеського порту.
  • У Миколаїві міліція розігнала мітинг солдатських матерів, які протестували проти порушення владою обіцянки вивести з оточення бійців Миколаївської аеромобільної бригади, що піддаються перехресним обстрілам бойовиків і армії Росії на кордоні в Луганській області і несуть великі втрати.

Київ

  • Учасники міжнародного маршу солідарності проти тероризму, в якому взяли участь, переаажно, іноземці, що живуть в Україні, пройшли траурною ходою від Контрактової до Європейської площі, і вшанували пам'ять загиблих пасажирів малайзійського авіалайнера, збитого терористами над Донбасом.

Театр військових дій

  • Терористи з ДНР обстріляли центр Горлівки з установок залпового вогню "Град", внаслідок цього загинуло 13 осіб, у тому числі двоє дітей, десятки поранено. Відео, зняте очевидцями, доводить, що обстріл був здійснений бойовиками.
    Також терористами були обстріляні місто Авдіївка, передмістя Донецька - селище Піски, Луганськ. Є жертви серед мирних жителів і руйнування житлових і громадських будівель. Терористи підірвали залізничний міст на ділянці Донецьк-Авдіївка.
  • У Луганській області була важко поранена бойовиками журналістка українського телеканалу Espresso TV. Машину, в якій вона пересувалася, терористи обстріляли, незважаючи на позначку "Преса".
  • Українські військові блискавичною атакою  з Дебальцевого висунулися до траси Донецьк-Сніжне, звільнили Шахтарськ і увійшли до Торезу. Таким чином, угруповання терористів розділене навпіл і Донецьк відрізаний від шляхів постачання зброї і бойовиків з Луганської області.
  • Українські війська ведуть важкі бої за Первомайськ, де їм протистоять великі сили бойовиків, у тому числі, чеченські найманці. За повідомленнями жителів, місто повністю заміновано.
  • Російські війська зі своєї території, в координації з терористами, продовжують обстріли позицій українських частин, які несуть великі в людях і техніці. Міністр оборони Гелетей заявив, що призначена комісія з розслідування повідомлень в російських ЗМІ про здачу в полон кількох десятків українських військових, що втекли на територію РФ.
  • Росія продовжує поставляти терористам озброєння, бронетехніку і найманців через ділянку кордону в Луганській області, яка не охороняється українськими військами та прикордонниками.

Україна і світ


  • Посол США в Україні Пайєт виклав у соцмережу Twitter супутникові фотографії, які беззаперечно доводять, що Росія обстрілює зі свого боку кордону українські війська. Про це ж свідчать і численні фотографії російських військових, що викладені в соцмережі, в яких вони хваляться обстрілами українській території.
  • За повідомленням каналу CBS News з посиланням на службу безпеки польотів Євроконроль, дослідження бортових самописців малайзійського авіалайнера дає підставу заявити, що літак зазнав катастрофи в результаті попадання в нього ракети.
  • На пісенному фестивалі "Нова хвиля" в Юрмалі перемогу здобула грузинська співачка, виконавці з України Вікторія Петрик і В’ячеслав Рибіков зайняли друге і третє місця.

No comments:

Post a Comment