July 27, 2014

Хроніка подій дня 26.07.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Невідомими вранці в суботу був убитий мер Кременчука Олег Бабаєв.

В Україні

  • Невідомими вранці в суботу був убитий мер Кременчука Олег Бабаєв.
    Також з ранку з підствольного гранатомета було обстріляно будинок мера Львова Садового. В результаті обстрілу ніхто не постраждав.
    Міліція почала розслідування за фактами замаху на життя мерів.
  • Президент Порошенко під час відвідування навчального полігону нацгвардії повідомив, що українська армія почала застосовувати нові ефективні методи ведення бойових дій, що дозволяють зберегти життя мирних жителів і швидко нейтралізовувати опір бойовиків.
  • Прем'єр-міністр Яценюк, який подав у відставку заявив в ефірі "Шустер-Live", що без підтримки Заходу українська газотраспортная система перетвориться на купу металобрухту, з іншого боку, підтримка забезпечить зростання доходів від транзиту з $2 млрд до $4 млрд на рік.
  • У Києві відбувся форум всеукраїнського об'єднання аграріїв "ЗАСТУП", яке очолює екс-чиновник Мінагрополітики Ірина Синявська. На форумі обговорювалися проблеми агропромислового комплексу; були присутні більше 4 тисяч осіб майже з усіх регіонів країни. У роботі форуму взяла участь колишній секретар Ради Безпеки і екс-губернатор Київщини Ульянченко.

Театр військових дій

  • У Донецьку в районі аеропорту тривають інтенсивні бої. Терористи обстріляли житлові квартали міста з установок "Град" і мінометів, по всьому місту йде стрілянина. Про жертви серед мирного населення відомостей немає.
    У Луганську в результаті обстрілу загинуло 9 мирних жителів. Терористи продовжують знищувати об'єкти інфраструктури міста та області. Луганська залізнична станція не працює. Корпорація Ахмєтова ДТЕК зупинила роботу усіх шахти в області. За повідомленням МЗС України бойовики викрали в дитячому будинку 80 дітей і намагаються незаконно вивезти їх до Росії.
  • За повідомленнями командира добровольчого батальйону "Донбас" Семенченко, сили антитерористичної операції проводять штурм Первомайська, де проти них воюють близько тисячі терористів з ЛНР.
    Українські частини підійшли до міста Дебальцеве та за підтримки артилерії почали його звільнення від бойовиків.
  • На півдні Луганської області в районі державного кордону з Росією українські військові тримають оборону, їх піддають перехресним обстрілам терористи і російські війська з-за кордону.
  • За офіційними відомостями спікера РНБО Лисенко, під час боїв за останню добу загинуло 4 і поранено 20 українських військовослужбовців.

Україна і світ


  • Представник Білого Дому Ернст від імені уряду США на брифінгу поклав відповідальність за збитий літак малайзійських авіаліній на Росію і особисто на президента Путіна. Він наголосив, що неважливо, хто натиснув на кнопку, важливо, хто постачає озброєння, навчає терористів і надає допомогу в наведенні ракети на ціль. У відповідь МЗС Росії звинуватив США в розпалюванні конфлікту і підштовхуванні України до відкритої війни з Росією.
  • ЄС ввів персональні санкції проти низки осіб з найближчого оточення президента Росії Путіна - Нургалієва, Гризлова, Фрадкова, Ткачова і Кадирова, а також кількох представників терористичних організацій ДНР і ЛНР, окремих організацій і компаній, замішаних у підтримці тероризму в Донбасі.
  • Комісар ООН з прав людини Піллей заявила, що терористів, які порушують права людини в східній Україні, можуть судити у міжнародному кримінальному суді в Гаазі. Експерти ООН задокументували масштабне порушення прав людини в ході військових дій в Донбасі та під час захоплення Криму Росією.
  • США можуть передати Україні розвідувальну інформацію щодо місць розташування зенітних і ракетних установок і військових частин терористів, задіяних у агресії проти країни.
  • Прем'єр-міністр Канади у своїй статті в Globe & Mail написав, що вважає неможливим відродження "великої вісімки" за участю Росії, у зв'язку з її агресивною політикою не тільки щодо України, а й щодо всього світу і невизнанням нею міжнародних принципів верховенства права . У разі підтвердження факту участі Росії в теракті з малайзійським літаком, Канада буде вимагати відкликати запрошення Путіна на саміт G20.

No comments:

Post a Comment