July 21, 2014

Хроніка подій дня 20.07.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Терористи перешкоджають міжнародним експертам розслідувати катастрофу малайзійського авіалайнера в Торезі

В Україні

  • Голова Одеської облдержадміністрації Палиця повідомив в соцмережі Фейсбук, що Ахметов відмовився фінансувати донецьких біженців.

Катастрофа лайнера Malaysia Airlines

  • Президент Порошенко під час телефонних переговорів з прем'єр-міністром Австралії Ебботом заявив, що міжнародна поліцейська місія могла б надати значну допомогу в розслідуванні обставин катастрофи малайзійського авіалайнера і припинити знущання над тілами загиблих і мародерство бойовиків.
  • Голова державної комісії з розслідування аварії Гройсман заявив, що не може гарантувати безпеку міжнародних експертів на місці катастрофи літака, тому що район контролюється озброєними терористами. Кожна країна повинна приймати рішення про відправку фахівців самостійно. На кінець дня неділі, 20.07, знайдені 251 тіло і 86 фрагментів тіл на місці аварії.

Театр військових дій

  • Радник президента Луценко в інтерв'ю ТСН заявив, що ще кілька днів тому Україна стояла на порозі повномасштабної війни з Росією, при тому, що співвідношення сил армііі і військової техніки в України - один до десяти. Росія провокує Україну на оголошення війни, до якої вона не готова.
  • У Слов'янську виявлено масове поховання мирних жителів зі слідами тортур, також є свідки того, що сталося - повідомив радник Президента Луценко в телеінтерв'ю ТСН.
  • Українські військові взяли під контроль населений пункт Ювілейний в околицях Луганська, оточили Рубіжне та запобігли прориву колони бронетехніки бойовиків з Лисичанська, де, в результаті бою, в полон було взято 23 громадянина РФ.
  • Держприкордонслужба повідомляє про збільшення кількості військ і бронетехніки РФ на кордоні з Україною - в Брянській і Ростовській областях, а також в окупованій частині Херсонської області.
  • Протягом дня українські військові в Донецькій області 4 рази були обстріляні з мінометів і стрілецької зброї з території РФ.
  • За повідомленням радника інформаційного центру РНБО Лисенко, в полоні у терористів знаходяться 396 осіб, у тому числі 3 журналіста.

Україна і світ

  • Держсекретар США Керрі заявив у прямому ефірі CNN, що США впевнені в тому, що літак малайзійських авіаліній був збитий терористами, яким Росія поставила зенітно-ракетні комплекси "Бук", і точно знають про відсутність у українських військ такої техніки в районі катастрофи.
  • Прес-служба уряду Великобританії повідомила, що їхня країна рішуче протестує проти блокування Росією рішення Ради Безпеки ООН з доступу експертів до місця катастрофи малайзійського авіалайнера, незважаючи на те, що вона має всі можливості впливу на бойовиків, які вчинили цей теракт. Прем'єр-міністр Великобританії Кемерон в телефонній розмові з президентом Росії Путіним заявив, що РФ повинна представити переконливі докази своєї невинності, "якщо хоче звалити провину на інших".
  • Гельсінська комісія США закликала визнати самопроголошені республіки ЛНР і ДНР терористичними організаціями, а Росію - спонсором тероризму.
  • За підсумками телефонних переговорів лідерів Німеччини, Франції та Великобританії було заявлено, що у Росії є час до вівторка, 22.07 для того, щоб забезпечити доступ міжнародних слідчих до місця аварії літака, інакше Рада Європи самостійно зробить висновки і "визначить наслідки" такого бездіяльності.

No comments:

Post a Comment