July 14, 2014

Хроніка дня 13.07.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і аналітика Україна"

В Україні

  • Президент України Порошенко провів телефонні переговори з Президентом Євроради Ван Рампеєм, в процесі которорих він вимагав від Євросоюзу офіційного визнання факту перетину кордонів України російської бронетехнікою і атак російських вояків на позиції силовиків на українській території, про що Україна готова надати документальні свідчення.
    Ван Ромпей запевнив Порошенка в тому, що українське питання обов'язково буде включено до порядку денного сесії Ради ЄС, яка відбудеться 16 липня.

Київ

  • Чергове Віче, що відбулося на Майдані, прийняло рішення не розходитися, незважаючи на погрози про силовий розгін, які озвучені Генпрокурором Яремою. Хрещатик потрібно зробити пішохідним, а барикади залишити для нагадування нащадкам. Також Майдан висунув вимогу до президента Порошенка негайно ратифікувати угоду про асоціацію.
    Сотники Майдану заявили, що влада використовує декласовані елементи для провокацій і дискредитації. Міністр внутрішніх справ Аваков в ефірі телеканалу 1+1 сказав, що у МВС є повне досьє на тих, хто живе на Майдані і займається протиправною діяльністю.

Театр військових дій

  • За попередню добу через ділянку кордону в Луганській області, яка не охороняється українськими прикордонниками, Росія відправила в Україну більше сотні одиниць техніки. Частково вона була знищена авіацією в місці перетину кордону, але частина потрапила на територію України і доїхала до Луганська, також колона бронетехніки була помічена на трасі в Донецьк.
  • Протягом дня українська авіація ефективно бомбила позиції терористів в Луганській області, українські військові впритул підійшли до Луганська з півночі і розблокували міжнародний аеропорт.
    У Донецькій області, поблизу від Енаківо, терористи підірвали автомобільний міст.
    Донецька міськрада оприлюднила офіційні дані обстрілу південно-західної околиці Донецька - загинуло 9 і поранено 6 мирних жителів.
    Українські сапери розміновують будинки в Слов'янську, в яких терористи встановили дистанційно керовані міни-закладки.

Україна і світ

  • МЗС України заявив на звинувачення РФ в артилерійському обстрілі м. Донецька Ростовської області, що українська армія ніколи не обстрілювала територію Росії, а також заявив протест у зв'язку з вторгненням російської військової техніки через прикордонний пункт пропуску Ізварине, закритий Україною, але контрольований терористами і закликав російську сторону негайно припинити провокації.
    Віце-спікер Ради Федерації Росії Бушміна у зв'язку з цією провокацією заявив, що проти обстрілів Росія повинна застосовувати високоточну зброю, для ураження артилерійських установок на українській території.
  • У Бразилії завершився Чемпіонат світу з футболу.
    У вирішальному матчі збірна Німеччини перемогла в додатковий час збірну Аргентини з рахунком 1:0.

No comments:

Post a Comment