July 08, 2014

Хроніка подій дня 07.07.14 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


В Україні

  • Кабінет міністрів оприлюднив постанову про створення та положення про Державну фіскальної службі (ГФС) України, таким чином Міністерство доходів і зборів України остаточно ліквідується.
    Діяльність ГФС в 2014 році здійснюватиметься в межах видатків, передбачених для Міністерства доходів і зборів. У складі ГФС та її територіальних органах діють підрозділи податкової міліції.
  • Нового главу Української православної церкви (Московського патріархату) оберуть 13 серпня. Для цього буде зібраний Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату в Києві.
  • НБУ встановив такі офіційні курси валют по відношенню до гривні: 11,78 грн/$ (-4 коп), 16,01 грн/€ (-12 коп), 3,43 грн/руб (-2 коп).
    На міжбанку котирування коливалися в межах 11,72-11,84 грн/$, 15,92-16,06 грн/€.
  • Президент України Петро Порошенко призначив Василя Грицака першим заступником голови СБУ.
    Одночасно іншим указом Порошенко призначив Грицака керівником Антитерористичного центру при СБУ та звільнив колишнього главу АТЦ Крутова.
  • Тимчасова слідча комісія Верховної Ради дійшла висновку, що злочинну організацію, яка розстрілювала Майдан,  очолював Віктор Янукович і в неї входили члени Кабміну, силовики, судді, а також чиновники КМДА.



Київ

  • В результаті нічної перестрілки на Майдані отримали травматичні поранення 4 людини.
    Кличко на прес-конференції заявив, що центр Києва не є безпечним для киян, але зачистки Майдану не планується. Рада сотень Майдану заявив, що напад на намети було спланованою провокацією.

Театр військових дій

  • Росія закрила всього 4 пункти пропуску з 9 офіційно закритих України. Бойовики, що прориваються з російського боку, змінили тактику, і атакують акцентовано з використанням для розвідки безпілотних літальних апаратів і мінуванням території. Незважаючи на запевнення РНБО, терористи продовжують прориватися через кордон в Україну.
  • Терористи продовжують обстріли Луганська з установок залпового вогню "Град". Аеропорт був обстріляний з танків.
  • Терористи розпочали “війну мостів” у Донбасі.
    Підірвано мости через Сіверський Донець, Казенний Торець в Донецькій області, через Сіверський Донець у Луганській області, залізничний міст над автодорогою Донецьк-Маріуполь, міст через річку Тепла біля Станиці Луганській, замінована дамба і мости в Зугресі.

Україна і світ

  • Уряд РФ затвердив на 2015 рік фінансування 46 федерально-цільових програм (ФЦП). На соціально-економічний розвиток Криму і Севастополя бюджетні асигнування поки не передбачені, програма відкладена в «лист очікування».
  • У Тбілісі на 87-му році життя помер екс-президент Грузії, колишній міністр закордонних справ СРСР Едуард Шеварнадзе.
  • Рада ЄС не вела проти Росії запланований третій етап санкцій, а лише розширила список осіб, до яких застосовані санкції у вигляді заморожування активів і заборони на в'їзд.

No comments:

Post a Comment