July 07, 2014

Хроніка подій дня 06.07.14 від ІА "Дайджести і Аналітика Україна"


В Україні

  • На півночі Донецької області відновлюється нормальне життя.
    Розпочато перерахування пенсій, відновлено мовлення українських телеканалів, відновили роботу служби правопорядку, Укрзалізниця відкриває залізничне сполучення через Червоний Лиман та Слов'янськ.
  • Жителі Слов'янська отримують гуманітарну допомогу.
    СБУ відкрила кримінальну справу стосовно радника Путіна Глазьєва за публічні заклики до розв'язування військового конфлікту та організації анексії українських територій, разом з Царьовим та іншими посібниками терористів, - заявив на брифінгу глава СБУ Наливайченко.
  • Тисячі людей були присутні в Лаврі на прощанні з митрополитом УПЦ (МП) Володимиром, який помер вчора у Києві.
    Митрополит буде похований на Лаврському цвинтарі. Патріарх Кирило не приїхав на похорон, "щоб уникнути провокацій". Вибори нового митрополита будуть проведені найближчим часом.

Київ

  • У Києві на Майдані невідомі в масках влаштували перестрілку під час спроб демонтажу наметів.
    На денному недільному Віче Майдан прийняв рішення не розходитися, і заявив, що сотні Самооборони, готові переселитися в Київську фортецю, не представляють собою весь Майдан.

Театр військових дій

  • Мільярдер Рінат Ахметов в інтерв'ю телеканалу "Україна", яким він володіє, заявив, що Донецьк і Донбас бомбити не можна, і потрібно сідати за стіл переговорів.
    Він бачить Донбас тільки в складі єдиної України. Однак, він не уточнив, з ким потрібно вести переговори.
  • У центральному Донбасі тривають бойові дії. Під контролем терористів повністю знаходяться Донецьк, Макіївка, Горлівка, Сніжне, Краснодон, Дебальцеве, Луганськ.
    У Луганську знищено два танка, які обстрілювали аеропорт. В результаті хаотичних обстрілів бойовиками з установок "Град" і мінометів житлових районах Луганська і області є жертви серед мирного населення. Терористи використовують танки під українськими прапорами, але без тактичних і розпізнавальних знаків, що наносяться на бронетехніку збройних сил України, заявив керівник центру "Інформаційний опір" Тимчук.
    Під час відходу зі Слов'янська бойовики кинули велику кількість озброєння, боєприпасів, засобів захисту. По Донецьку пересуваються колони озброєних терористів, яких місцева влада розселила в гуртожитках університетів. На західних околицях Донецька, в районі Карлівки, селища Пєски, аеропорту відбулися бойові зіткнення з терористами.
  • У центрі Донецька на площі Леніна відбувся мітинг "Донецької народної республіки", який міський голова Донецька Лук'янченко назвав "несанкціонованим". На сцені в оточенні озброєних бойовиків виступив лідер так званої "ДНР" Пушілін, який закликав до війни з Україною. На мітингу були присутні близько 2 тисяч осіб під прапорами ДНР і РФ.

Україна і світ

  • У Києві відбулася чергова зустріч з врегулювання конфлікту в східній Україні між представниками України, Росії та ОБСЄ. Жодних рішень, крім дати наступних консультацій прийнято не було. Контактна група ОБСЄ закликала до термінового врегулювання кризи.
  • Україна офіційно закрила порти Криму для заходу іноземних суден.Про це йдеться в наказі Міністерства інфраструктури, виданому відповідно до розпорядження Кабінету міністрів. Кораблі, що зайшли в порти Ялти, Севастополя, Феодосії, Євпаторії, Керчі, можуть зіткнутися з серйозними проблемами.

No comments:

Post a Comment