December 09, 2018

08.12.2018: ФСБ РФ не вважає українських моряків військовополоненими

ФСБ РФ не вважає українських моряків військовополоненими
ФСБ РФ не вважає українських моряків військовополоненими

  • ФСБ РФ не вважає українських моряків військовополоненими.
  • МінТОТ пообіцяв платити стипендії українським військовополоненим і політв'язням.
  • На зустрічі в "нормандському форматі" Україну представлятиме заступник голови АП Єлісєєв.

В Україні

  • Президент Порошенко під час виступу у Львові закликав не допустити на виборах реваншу проросійських сил. Він повідомив, що підпише закон про неподовження Договору про дружбу, співробітництво й партнерство з Росією 10 грудня.

Війна

  • Минулої доби під час бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець отримав поранення. Позиції українських військ було обстріляно окупантами з мінометів на околиці Донецька – в Пісках, і в Кримському – в районі траси Р-66 "Бахмутка" в Луганській області. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбулися на Світлодарському виступі, на околицях Горлівки, Донецька, у Волноваському районі та на приморській ділянці фронту.
  • Міністерство у справах тимчасово окупованих територій і ВПО повідомило, що громадянам України, яких незаконно утримують окупанти в Криму і на Донбасі, а також у Росії, може бути призначено щомісячну грошову допомогу в розмірі трьох прожиткових мінімумів у вигляді "стипендії ім. Левка Лук'яненка".

Україна та світ

  • ФСБ РФ заявила, що українських моряків, захоплених у районі Керченської протоки, не можна вважати військовополоненими, оскільки країни не перебувають у стані війни.
  • На переговорах радників президентів "нормандської четвірки", про яку домовилися на саміті G20 президент РФ Путін і канцлер Німеччини Меркель, Україну представлятиме заступник голови адміністрації президента Єлісєєв, а Росію - помічник президента Сурков. Путін постійно підкреслює, що не бачить сенсу в переговорах, оскільки до виборів в Україні, за його твердженням, навряд чи варто розраховувати на мирне врегулювання на Донбасі.
  • Прес-служба УПЦ Московського патріархату повідомила, що її предстоятель Онуфрій і низка інших ієрархів відправили назад листи від Вселенського патріарха Варфоломія, в яких він закликав до примирення з митрополитами УПЦ Київського патріархату Філаретом і УАПЦ Макарієм. Варфоломій запросив ієрархів УПЦ МП на об'єднавчий собор і підкреслив, що Онуфрій може висунути свою кандидатуру в предстоятелі нової української православної церкви.

No comments:

Post a Comment