February 09, 2018

08.02.2018: Кандидат у незалежні аудитори НАБУ захищатиме Онищенка

Кандидат у незалежні аудитори НАБУ захищатиме Онищенка
Кандидат у незалежні аудитори НАБУ захищатиме Онищенка

Головні події і теми доби 08.02.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Кандидат у незалежні аудитори НАБУ захищатиме Онищенка.
  • Ложкін був звільнений Порошенком після розслідування Al Jazeera.
  • Активістка "Фемен" роздяглася на Віденському балу, протестуючи проти присутності Порошенка.
  • Колишні господарі бізнес-центру "Гулівер" вчинили опір співробітникам Агентства із розшуку та управління активами.

В Україні

  • Верховна Рада прийняла закон про кримінальну відповідальність за схиляння до самогубства.
    Прийнято поправки до закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців, які зобов'язують командування військових частин виплачувати грошову компенсацію за оренду житла контрактникам за відсутності службового жилого фонду.
    Засідання парламенту почалося у напівпорожньому залі через від'їзд великої групи депутатів на президентський молитовний сніданок до США.
  • Одна із кандидатів у незалежні аудитори НАБУ, прокурор зі США Борщ , зняла свою кандидатуру та заявила, що захищатиме інтереси депутата Онищенка, який втік за межі України після позбавлення його недоторканності.
  • Агентство з розшуку та управління активами заявило, що його представників були атаковано невстановленими особами, що були озброєні холодною зброєю, палицями й помповими рушницями при спробі взяти під контроль заарештовані приміщення бізнес-центру "Гулівер". Журналісти видання "Вести", що розташовано на одному із верхніх поверхів будівлі, заявили про протидію їх діяльності правоохоронцями. Заарештовані приміщення належать ліквідованому банку "Юнисон", яким володів колишній міністр доходів і зборів Клименко.
  • Влада намагається "поховати" справу про янтарний бізнес депутатів Розенблата та Полякова. Розенблату повернуто всі паспорти, а в четвер суд зняв електронний браслет із Полякова.
  • Триває суд у справі про держзраду колишнього президента Януковича. Колишній начальник Генштабу Замана заявив, що колишні керівники Міноборони, СБУ та Генпрокуратури намагалися схилити його до застосування військ проти активістів Майдану. Колишній командувач Військово-морськими силами Гайдук наполягає на тому, що 2014 року для звільнення Криму від "зелених чоловічків" потрібно було провести антитерористичну операцію, відповідно до закону про боротьбу із тероризмом. Донецькі прикордонники заявили, що у момент спроби втечі колишнього президента із Донецька в них не було наказу на його затримання від колишнього глави Держприкордонслужби Литвина та виконувача обов'язків президента Турчинова.
  • Фонд гарантування вкладів фізосіб заявив про намір збільшити гарантовану суму відшкодування при ліквідації банків з 200 до 300-400 тис. грн.
  • Згідно зі звітом націоналізованого Приватбанку, він 2017 року зазнав збитків на суму 23 млрд грн, а сумарний накопичений збиток зріс до 176 млрд грн.
  • Ажіотаж на валютному ринку, пов'язаний зі входом іноземних спекулянтів для участі в аукціоні із розміщення ОВДП, спав, що привело до стабілізації курсу: 27,12 ₴/$, 33,23 ₴/€ (-0,23 грн), 4,70 ₴/10 (-0,06 грн). Проте, Нацбанку вдалося купити близько $20 млн за механізмом "запиту кращого курсу" в уповноважених банків. Надалі банкіри прогнозують ослаблення гривні, оскільки попит на валюту з боку імпортерів енергоносіїв залишається високим.

Київ

  • Київрада у рамках декомунізації перейменувала станцію метро "Петрівка" на "Почайну" за назвою річки, що протікає поруч.

Війна

  • За минулу добу ситуація на Донбасі не покращилася. Окупаційні війська продовжують обстріли позицій української армії із мінометів і стрілецької зброї в околицях Донецька й на приморській ділянці фронту. За офіційними даними, унаслідок обстрілу бойову травму дістав український військовослужбовець. У Станично-Луганському районі український прикордонний наряд був обстріляний зі стрілецької зброї з території Росії.

Україна й світ

  • Активістка руху "Фемен" роздяглася на головному Віденському балу, куди був запрошений президент Порошенко. На її тілі був заклик "Порошенко, йди н*й з балу". Таким чином вона нагадала присутнім про небажаність контактів із головним корупціонером України.

Тренди


  • Телекомпанія Al Jazeera повідомила що  президент Порошенко звільнив свого колишнього бізнес-партнера й керівника адміністрації Ложкіна після початку розслідування про відмивання грошей при продажу медіа-холдингу UMH олігарху Курченку, "гаманцю сім'ї" колишнього президента Януковича. Журналісти встановили, що на момент продажу активу Порошенко володів його акціями, отже, отримав оплату "брудними грошима". Журналісти підкреслюють, що українські правоохоронці не займаються розслідуванням цього злочину, оскільки генеральний прокурор Луценко ніколи не виступатиме проти ділових і політичних інтересів свого кума, президента Порошенка.

No comments:

Post a Comment