November 04, 2017

03.11.2017: Україна отримає транш, тільки за умови виконання всіх вимог МВФ

Україна отримає транш, тільки за умови виконання всіх вимог МВФ
Україна отримає транш, тільки за умови виконання всіх вимог МВФ

Головні події і теми доби 03.11.2017 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Україна отримає транш МВФ, якщо виконає всі узгоджені "маяки".
  • Антонов веде переговори із російським військовим авіаперевізником.

В Україні

  • Представник МВФ Люнгман заявив, що для отримання наступного траншу Україна має виконати всі чотири раніше узгоджених "маяки": прийняти закони про приватизацію, Антикорупційний суд і привести ціни на газ для населення у відповідність до раніше узгодженої формули. Крім того, Фонд не знімав вимоги про скасування мораторію на приватизацію та проведення земельної реформи, а переніс його на 2018 рік, "щоб дати час для її комплексної розробки та знаходження консенсусу в суспільстві". Чиновники Нацбанку стверджують, що 2018 року Україна отримає від МВФ $3,5 млрд, і ще $0,5 млрд – від розміщення єврооблігацій.
    Протягом наступних 4 років Україна має щорічно витрачати $7 млрд на погашення тіла державного й гарантованого державою боргу, а також відсотків за ним. Нацбанк визнав, що без грошей МВФ ці виплати здійснити неможливо.
  • Прес-служба НБУ повідомила, що українська економіка у ІІІ кварталі виросла на 2 %.
  • Гривня продовжує дешевшати: 26,96 ₴/$ (+0,03 грн), 31,43 ₴/€ (+0,07 грн), 4,61 грн/10₽ (-0,02 грн). Попит на валюту перевищує пропозицію, експортери не поспішають продавати необов'язкову частину валютної виручки.

Війна

  • На Донбасі всією лінією фронту посилилися бої, окупаційна армія обстріляла на кількох ділянках українські війська із мінометів. Унаслідок обстрілів поранено 3 українських військових. Офіцер Нацгвардії, що дістав поранень унаслідок підриву автомобіля 1 листопада під Мар'їнка, помер у шпиталі.
  • Президент Порошенко підписав указ про створення військово-цивільних адміністрацій у селищах Широкино та Бердянське Донецької області.

Україна й світ

  • Спецпредставник Держдепартаменту США щодо врегулювання в Україні Волкер повідомив, що наступна зустріч із помічником президента РФ Сурковим відбудеться 15 листопада у Белграді.

Тренди


  • Корпорація "Антонов" підтвердила факт ведення переговорів із російською авіакомпанією "Волга-Дніпро" щодо подовження терміну льотної придатності її парку із 12 транспортних літаків "Руслан Ан-124". Літаками російського авіаперевізника в травні нинішнього року були перекинуті на навчання до Таджикистану ракетні комплекси середнього радіуса дії "Іскандер". Представники "Антонова" заявили, що це замовлення потрібне компанії, щоб "поправити фінансовий стан", оскільки із початку року не було випущено жодного літака, до того ж в авіапарку України є літаки "Іл-76МД", ресурс експлуатації яких може подовжити тільки російське підприємство "КБ ім. Ільюшина ".

No comments:

Post a Comment