December 04, 2018

03.12.2018: Порошенко вніс до парламенту законопроект про неподовження "великого договору" з Росією

Порошенко вніс до парламенту законопроект про неподовження "великого договору" з Росією
Порошенко вніс до парламенту законопроект
про неподовженнядоговору з Росією

  • Порошенко вніс до парламенту законопроект про неподовження "великого договору" з Росією.
  • Колишнього главу Держфіскальної служби Продана випустили на поруки 7 депутатів.

В Україні

  • Президент Порошенко вніс до Верховної Ради для "невідкладного" розгляду законопроект про неподовження з 1 квітня 2019 року "великого" договору з Росією про дружбу, співробітництво й партнерство. Комітет Верховної Ради досі не отримав текст ноти щодо неподовження договору, переданої Росії ще у вересні.
  • Суд випустив колишнього голову Державної фіскальної служби Продана на поруки 7 депутатів Верховної Ради. НАБУ оголосило йому підозру в незаконному збагаченні і просило обрати запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави в 89 млн грн.
  • Генпрокурор Луценко стверджує, що слідство встановило всіх виконавців і замовників убивства активістки Гандзюк, радника мера Херсона, яку облили сірчаною кислотою 31 липня.
  • Співробітники Національної поліції і СБУ провели обшуки у кількох архієпископів УПЦ Московського патріархату в Житомирській області в межах розслідування кримінальної справи про порушення прав громадян за релігійним принципом. Президент Порошенко заявив, що під час проведення об'єднавчого собору, який має створити нову українську православну церкву, на священиків тиску не буде.
  • Першого дня місяця, до початку покупки валюти інвесторами для виведення дивідендів, обсяги торгів були незначними з невеликим переважанням пропозиції валюти над попитом: 28,17 ₴/$ (-0,05 грн), 31,93 ₴/€ (-0,17 грн), 4,25 ₴/10 руб (+0,01 грн). Нацбанк викупив надлишки в сумі близько $5 млн в анонімному режимі через систему Matching

Війна

  • Минулої доби на Донбасі українські війська 4 рази було обстріляно з мінометів: у районі Кримського, на трасі Р-66 "Бахмутка" і в Пісках, ув околицях Донецька. Перестрілки з використанням стрілецької зброї і гранатометів відбулися уздовж траси Р-66, на Світлодарському виступі, в околицях Донецька, у Волноваському районі та на приморській ділянці фронту. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час бойових дій 2 українських військовослужбовців отримали поранення.

Україна та світ

  • Уповноважена з прав людини Верховної Ради Денисова заявила, що захоплені російськими прикордонниками українські моряки мають статус військовополонених, що не дозволяє їх обміняти на злочинців. Президент Порошенко заявив, що воєнний стан запроваджено для законодавчого захисту дій українських військових, і він має в своєму розпорядженні повну інформацію про збільшення чисельності російських військ уздовж кордону з Україною і в окупованому Криму. Він повідомив, що Україна має намір подати позов до міжнародного суду ООН за фактом агресії Росії в Керченській протоці. Російська влада не виконала вимоги ЄСПЛ і не надала у встановлені судом строки інформацію про полонених моряків і підстави їх затримання. До українських військовослужбовців досі не допускають українських консулів і адвокатів, що може свідчити про тиск на них із метою вибити зізнання "про провокації проти Росії". Генпрокурор Луценко повідомив, що передав президентові для внесення на розгляд РНБО список юридичних і фізичних осіб РФ для внесення до списку санкцій у зв'язку з агресією в Керченській протоці.
  • Держдепартамент США повідомив, що держсекретар Помпео на саміті міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі має намір сформувати спільну позицію Альянсу щодо агресії Росії в Азовському морі та Керченській протоці, а також щодо Грузії.

Тренди

  • Згідно зі звітом аналітичного центру Carbon Tracker, українська теплова генерація є найбільш неефективною у світі – тариф за 1 МВт•год становить $70, що на 40% дорожче, ніж у Європі, і на 75% – аніж у Росії. Найефективніша генерація – в Індонезії, де тариф становить $40 МВт•год. За твердженням колишнього члена НКРЕКП Геруса, такий тариф пов'язаний із застосуванням формули розрахунку вартості вугілля "Роттердам+", введеної в інтересах олігарха Ахметова, який є власником більшості теплових електростанцій в Україні.

No comments:

Post a Comment